„Administrația liberală” și-a asumat meritele Consiliului Județean Neamț în proiectele cu autobuzele electrice

1

Încă din anul 2019, anunțam prin articolul 41 de autobuze electrice, pe străzile municipiului Piatra-Neamț faptul că infrastructura de transport public în municipiul Piatra-Neamț va fi modernizată prin proiecte susținute de către Consiliul Județean Neamț.

În acest sens, Consiliul Județean Neamț are în derulare două proiecte cu finanțare europeană pentru achiziționarea a 41 de autobuze electrice, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate.

Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va achiziționa în numele CJ Neamț (click aici pentru proiect) 21 autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători și operabile în condiții de deal. Valoarea investiției este de peste 48 milioane de lei, fără TVA, bani din care vor fi realizate și 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.   La rândul său, ca partener în proiect, Consiliul Județean Neamț va realiza infrastructura necesară pentru buna funcționare a flotei de autobuze.

CJ Neamț va asigura fonduri pentru modernizarea autobazei societății Troleibuzul, situată în Dumbrava Roșie. În plus, va achiziționa 20 de autobuze electrice, ajungându-se la un total de 41 de mijloace de transport în comun, noi. Consiliul Județean este responsabil și de realizarea stațiilor de încărcare de la capetele liniilor traseelor urbane de la Sarata, Gară și Dărmănești. Valoarea estimată a acestei investiții este de 54 milioane lei, fără TVA, banii provenind din fonduri europene.

Pentru implementarea planului de mobilitate urbană din Piatra-Neamț, Consiliul Județean a depus proiectele pentru că societatea de transport Troleibuzul este a CJ Neamț. Cu Primăria s-a încheiat un acord de parteneriat pentru că autobuzele sunt pentru oraș și pentru că pune terenuri la dispoziție pentru stații de încarcare.

Pentru ambele proiecte care însumează 41 de autobuze electrice sunt contracte semnate cu CJ Neamț ca beneficiar. Proiectele sunt începute în timpul administrației Arsene și al guvernării PSD.

Administrația liberală nu are nicio legătură cu aceste două proiecte. Primaria Piatra-Neamț e doar partener în proiectul CJ Neamț pentru celelalte 20 de autobuze după cum puteți vedea aici – click, iar cofinanțarea e susținută din bugetul CJ Neamț.

Însă, în proiectul cu cele 21 de autobuze electrice pe care și l-au asumat liberalii fără niciun merit astăzi – click aici, administrația liberală nu are nicio legătură.

Pietrenii vor avea condiții civilizate pentru transportul în comun datorită unui proiect derulat de către Consiliul Județean Neamț și administrația publică locală. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 21 de autobuze electrice de circa 10 metri, operabile în condiții de deal, 7 staţii de încărcare rapidă și 21 staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului este de 41.369.993,00 lei (fără TVA).

În paralel, Consiliul Județean implementează un proiect similar, în baza căruia vor fi achiziționate alte 20 de autobuze care vor circula pe raza municipiului Piatra-Neamț și în zona limitrofă.

De asemenea, va fi implementat sistemul e-ticketing, amplasarea pe traseele de transport public a 5 stații de încărcare rapidă pentru asigurarea operării în condiții optime a mijloacelor de transport, extinderea și modernizarea autobazei operatorului și dotarea acesteia cu toate facilitățile necesare garării și întreținerii în condiții optime a mijloacelor de transport, inclusiv a 20 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice. Valoarea acestui proiect este de 60,63 milioane de lei, din care contribuția UE este de 47,35 milioane de lei.

Sunt proiecte prin care urmărim reducerea poluării aerului, prin utilizarea unor mijloace de transport care nu mai funcționează pe bază de combustibil. De asemenea, vom reuși să fluidizăm circulația în oraș, având în vedere că de la un an la altul crește numărul de autoturisme personale, cu care oamenii se deplasează vrând-nevrând, pentru că deocamdată nu există un transport în comun decent, dar vom rezolva această problemă în perioada următoare.”, a declarat astăzi Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

1 Comentariu
  1. Onelian spune

    Toti nesimtiti isi atribuie lor cande vorba de realizari , nu poporului (cetatenilor) care contribuie la realzarea lucrurilor bune ptr. comunitate.Ei care se bat cu pumnul in piept doar mai sutesc ceva din banuti.Daca ii vorba de delapidari nu isi mai bate niciunul pieptul sa isi asume nimic…, toti dau din coate in spate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate