41 de autobuze electrice, pe străzile municipiului Piatra-Neamț

0

* proiectul privind modernizarea transportului public de călători în municipiul reședință de județ este al Consiliului Județean Neamț

Infrastructura de transport public în municipiul Piatra-Neamț va fi modernizată printr-un proiect susținut de către Consiliul Județean Neamț.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va achiziționa în numele legislativului județean 21 autobuze electrice, cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători și operabile în condiții de deal. Valoarea investiției este de peste 48 milioane de lei, fără TVA, bani din care vor fi realizate și 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă.  

La rândul său, ca partener în proiect, Consiliul Județean Neamț va realiza infrastructura necesară pentru buna funcționare a flotei de autobuze.

Administrația județeană va asigura fonduri pentru modernizarea autobazei societății Troleibuzul, situată în Dumbrava Roșie. În plus, va achiziționa 20 de autobuze electrice, ajungându-se la un total de 41 de mijloace de transport în comun, noi. Consiliul Județean este responsabil și de realizarea stațiilor de încărcare de la capetele liniilor traseelor urbane de la Sarata, Gară și Dărmănești.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 54.000.000 lei, fără TVA, banii provenind din fonduri europene.

„Locuitorii municipiului Piatra Neamț merită să fie tratați cu respect și promptitudine de autoritățile locale, să circule în condiții moderne și civilizate, să fie mândri de comunitatea lor și să primească în schimb implicare și soluții de la administrația publică. Mă voi ocupa personal ca să se întâmple așa! Este un proiect al Consiliului Județean la care țin foarte mult și prin care asigurăm confort sporit călătorilor și protejăm mediul înconjurător, căci noile autobuze sunt nepoluante!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate