Piatra Neamț – cu pași mici spre modernizare

0
Foto cu caracter ilustrativ

Vinerea Verde, proiectul susținut de Ministerul Mediului, i-a inspirat pe cei din Consiliul Județean Neamț, care în frunte cu Ionel Arsene au renunțat astăzi la mașinile personale în favoarea mersului pe jos, a transportului public în comun, sau a bicicletelor/trotinetelor.

Cu toții ne dorim un oraș mai curat, mai sigur și mai „aerisit”, acest proiect propunând fiecăruia dintre noi să renunțe pentru o singură zi la mașina personală și să facă un efort pentru o lume mai puțin poluată.

Cu această ocazie, Ionel Arsene ne-a reamintit despre cele două proiecte cu finanțare europeană, ce se află în derulare, „pentru achiziționarea a 41 de autobuze electrice, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate”.

Consiliul Județean Neamț susține inițiativa Ministerului Mediului și sunt bucuros că angajații au fost de acord să înlocuiască, astăzi, mașinile personale cu mijloacele de transport alternative: bicicletă, trotinetă, transport în comun, mers pe jos sau mașini electrice.

Este un pas mic dar important și prin acestă campanie demonstrăm că ne putem schimba viziunea despre transport, contribuim la reducerea poluării și suntem un exemplu pentru copii, pe care îi încurajăm să mergă mai mult pe jos. Este o acțiune, la care am decis să aderăm fără nicio ezitare!

Consiliul Județean Neamț are în derulare două proiecte cu finanțare europeană pentru achiziționarea a 41 de autobuze electrice, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate. Îmi doresc să introducem cât mai rapid transportul ecologic și să înlocuim autobuzele vechi cu unele noi, moderne, nepoluante și nezgomotoase, și să asigurăm confort călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități.

Odată cu aducerea noilor mijloace de transport în comun, se vor amplasa stații de încărcare rapidă și lentă pe trasee pentru autobuze și se va moderniza și extinde autobaza societății Troleibuzul.”, a transmis Ionel Arsene într-un comunicat pe pagina sa oficială.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate