Ziua Europeană a Limbilor (26 septembrie), marcată la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

0

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț marchează, în perioada 25-27 septembrie 2018, Ziua Europeană a Limbilor (26 septembrie) prin activități diverse, menite să atragă atenția asupra bogăției lingvistice a Europei și să puncteze faptul că învățarea limbilor străine este esențială pentru comunicarea și înțelegerea interculturală.

Cu acest prilej vor fi organizate, în colaborare cu elevi și cadre didactice de la școli și licee nemțene, dezbateri, informări, jocuri lingvistice interactive, vizionări, audiții, expoziții de desene, acțiuni de promovare a colecțiilor de documente în limbi străine ale bibliotecii, activități care se vor desfășura la sediul Bibliotecii Județene și la filialele acesteia.

Au participat :

  • elevii clasei a X-a A de la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, coordonator profesor Dana Humeni (25 septembrie, ora 13.00, la Filiala de carte străină),
  • elevi ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Piatra-Neamț, coordonați de prof. Ancuța Acuculiței – consilier educativ, prof. Mihaela Zachman –director adjunct și prof. Luciana Mihalache, în compania invitatului special Vasile Baghiu, scriitor și psiholog (26 septembrie, ora 12.15, la Filiala „Vasile Conta“ Mărăței).

De asemenea, vor lua parte la evenimentele Bibliotecii Județene elevi de la Școala Gimnazială „Dumitru Almaș“ Negrești, Școala Gimnazială „Nicu Albu“ Piatra-Neamț (prof. Petronela Smărăndeanu) și Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamț (prof. înv. primar Irina Hurjui – director adjunct, prof. Oana Gavriliu, prof. Brîndușa Albert), coordonator prof. Bogdan Drăgoi-Antoniuc (27 septembrie, ora 10.00, la Filiala de carte străină).

Totodată, Clubul de franceză din cadrul Filialei de carte străină a Bibliotecii Județene organizează miercuri, 26 septembrie 2018, ora 17.00, la Sala Info-Club 2 a bibliotecii, o întâlnire specială dedicată modului în care cunoașterea unei limbi străine deschide noi perspective în viață, moderată de profesor Elena David.

Sărbătorim Ziua Europeană a Limbilor pentru a atrage atenția asupra a cel puțin trei aspecte esențiale: limba este marcă a identității naționale, semnifică dialog și înțelegere, iar cunoașterea unei limbi străine mărește șansele de reușită în viață“, subliniază bibliotecar Cristina Roman-Popovici.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, începând cu anul 2001. Peste 800 de milioane de locuitori din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sunt încurajați să învețe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei. Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei promovează plurilingvismul în Europa“, se precizează pe site-ul oficial al Zilei Europene a Limbilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate