Vlogger cercetat pentru instigare la viol. ”Cei care instigă la spânzurat oameni când vor fi cercetați?”

1

Un băiat care se credea deștept dar cu siguranță nu este a încercat să obțină rating pe youtube cu o filmare șocantă prin care instiga la violarea minorelor explicând el că de fapt asta le place fetelor care se îmbracă provocator.

În mod corect, cei care aplică justiția au decis să îl salte puțin pentru a tăia din tupeul oricărui individ care ar mai încerca să facă același lucru. Spun corect deoarece acest vlogger are o audiență formată în mare parte din tineri care pot lua în serios asemenea lucruri și pot proceda precum sunt instigați de un asemenea „lider de opinie” din cercul lor.

Plecând de la această abordare absolut corectă a autorităților, alți băieți la fel de „ne-deștepți” ca și vloggerul menționat au început să își exprime public nemulțumirea legată de faptul că autoritățile nu procedează la fel și în cazul altor situații în care alți oameni instigă mai direct sau mai indirect la comiterea unor fapte penale, cum ar fi de exemplu spânzurarea unor oameni.

Deoarece ar fi inutil să ne chinuim acum să scoatem piatra aruncată în baltă de acești justițiari, să admitem că avem într-o oarecare măsură aceeași dilemă. Întrebăm și noi autoritățile, doar de dragul unui ridicol amuzant, de ce nu aplică aceeași măsură și celor care instigă de exemplu la spânzurarea unor oameni și în acest sens avem un exemplu absolut elocvent pe care îl vom prezenta folosind aceeași interpretare.

EX: Instigare la omorâre prin spânzurare, viol cu perversiuni sexuale (oral în grup), sechestrare de persoane și multe alte fapte penale.
Instigările s-au produs în loc public de față cu sute de mii de oameni deci expunere publică extinsă, instigatorii pot fi identificați din filmări iar martorii sunt cu miile. Mai mult decât atât, instigările nu au fost în mediul virtual ci cât se poate de reale, exprimate verbal și dublate de o simulare fizică a spânzurării cu manechine și sfori.

Domnilor de la poliție, DIICOT, etc (glumim) de ce nu procedați la fel și în cazul de mai sus unde instigările sunt mai grave și mai de impact?

Dumneavoastră, cititorii trebuie să înțelegeți faptul că autoritățile știu foarte bine ce fac în astfel de cazuri.
Dacă apar tot felul de „isteți” care vă instigă contra poliției, DIICOT sau a altor instituții asta nu înseamnă că trebuie să luați nemestecat ce vă livrează ei. Orice caz are specificul său, circumstanțe și multe alte aspecte pe care anchetatorii le cunosc și de care țin cont.
Faptul că și anchetatorii pot greși uneori este de necontestat dar de aici și până la a aplica legea unitar cum vor unii, e cale lungă. Legea se aplică în litera și spiritul pentru că altfel am folosi calculatoare în loc de judecători, am introduce datele faptei și ar ieși sentința.

Poate nu ar fi rău ca autoritățile să se autosesizeze și în cazul instigării contra instituțiilor pentru că este foarte destabilizator pentru o comunitate să fie mințită periodic despre cât de corupte sunt Poliția, DIICOTUL, etc fără absolut nicio dovadă. Acest tip de instigări contra instituțiilor, făcute în formă continuată aduc atingere liniștii și ordinii publice și induc cetățenilor dorința de a-și face singuri dreptate, nemaiavând încredere în instituțiile statului despre care li se spune zilnic că sunt corupte.

Poate nu ar fi rău nici ca autoritățile să-i cheme pentru declarații pe toți cei care vorbesc zilnic de corupția din Poliție, DIICOT, Parchete sau Tribunale. Poate oamenii au dovezi sau indicii dar nu le pot face publice.

Iosub Robert


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Marius spune

    Adica nu exista coruptie in Poliție, DIICOT, Parchete sau Tribunale?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate