„A venit primăvara şi mi-e groază să merg cu maşina la țară să găsesc puii aruncați prin șanțuri.”

4

abandon

girea
Sursa foto: Facebook Iustin Girea

Doctorul veterinar Iustin Girea, renumit pentru intervențiile chirurgicale de succes efectuate în cazurile câinilor abuzați, accidentați sau cu boli rare, cazuri prezentate și de televiziunile naționale, a mai efectuat o intervenție reușită în cazul unei cățelușe dintr-un adăpost, cu o tumoră la picior.

Cazul îl puteți vedea aici, iar la finalul postării doctorul Iustin Girea face un apel rațional și de bun simț acum, în prag de primăvară:

Haideți să sterilizăm câinii de la țară, de la bunicii noştri, din curțile vecinilor bunicilor noștri. Nu e ok să construim adăposturi peste adăposturi, să îi aruncăm într-un padoc şi… atât. E ca la puşcărie sau mai rău. Vă rog întrebați-i pe câinii voștri dacă vor să stea la adăpost într-un padoc non stop, fie vară cu căldură insuportabilă şi miros de urină uscată, fie iarnă cu frig, mizerie, umezeală…
Haideți sa ne mobilizăm să sterilizăm câinii. A venit primavara şi mi-e groază să merg cu maşina la țară să găsesc puii aruncați prin șanțuri. Bunicii şi probabil nici părinții noștri nu se vor gândi la asta.

Există foarte multe cabinete veterinare disponibile, unii medici oferă și discount-uri sau sterilizari gratuite prin campanii, sterilizări la fața locului, iar costurile nu sunt mari. Este bine de reținut că cea mai eficientă metodă de combatere a înmulțirii animalelor fără stăpân este sterilizarea. NU abandonați și NU ucideți puii, astfel de fapte sunt sacționate de lege.

Citiți și:

[quote]

Animalele fără stăpân nu au adăpost, hrană, îngrijire şi iubire. Milioane de câini şi pisici sunt omorâte anual în lume de hingheri sau în adăposturi. Dacă în S.U.A., unde 95% din proprietari îşi sterilizează animalele, tot sunt omorâte anual în jur de 5 milioane pentru că nu li se găseşte un stăpân, în România unde doar 30% sau mai puțin din proprietari îşi sterilizează animalele, situaţia este tragică.

Să nu uităm că luând în considerare o medie de 6 pui per femelă, o căţea sau o pisică, în timpul vieţii dă naştere la 120 de pui. Imaginaţi-vă că acei 120 de pui vor da naştere tot la atâţia pui. Câţi dintre ei rămân fără stăpân? Cei mai mulţi, de aceea trebuie să sterilizăm.

Achiziţionaţi un animal de companie doar dacă sunteţi convinşi că nu vă veţi plictisi de el, că nu îl veţi abandona şi că îl veţi îngriji cu responsabilitate cât timp trăieşte (în jur de 10-15 ani). Nu-l achiziţionaţi dacă doar vă plac puii (de câine sau pisică). Câinii şi pisicile fără stăpân provin în cea mare parte din câinii şi pisicile cu stăpân. (Citiți mai multe aici.)

[/quote]

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Elena Roibu spune

  Preturile doctorilor veterinari la piatra neamt sunt de douà ori mai mari fatà de centrele universitare.ce reduceri?

  1. Dinu-Andrei Murgulet spune

   Spune clar în articol ” pentru campanii”! Asta înseamnă pentru un volum mai mare de animale sterilizate.

  2. Elena Roibu spune

   Am 7 pisici : 4 mature si 3 de circa 8 luni.deci un volum mai mare.care este pretul total ? + 4 motànei de 8 -9 luni.si mai am si 1 càine de vaccinat acum in martie.este destul de mare volumul pentru o reducere substantialà?

 2. Mihai Mihaita spune

  A auzit de sterilizare domn doctor?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate