Vase de sange artificiale

0

Oamenii de stiinta au afirmat ca vasele de sange artificiale crescute din celulele pielii pacientului se comporta favorabil on cazul pacientilor care fac dializa. Noile vase de sange marcheaza primele grefe vasculare derivate din tesuturile pacientilor, micsorand riscul unei reactii a sistemului imunitar. De asemenea, aceste grefe se pot dovedi utile in tratarea pacientilor cu probleme circulatorii la nivelul membrelor si arterelor coronariene.  Peste 300.000 de persoane pe an fac dializa in SUA. Pentru a grabi procedura, medicii implanteaza un mic vas de sange intre o vena si o artera in bratul pacientului. Sangele este apoi eliminat si reintrodus in corpul pacientului intravenos prin acest vas bypass. Cand este posibil, medicii recolteaza o bucata din vena pacientului pentru a face acest bypass, numit şunt. Cu timpul, insa, aceste şunturi cedeaza, forţand medicii sa utilizeze şunturi din plastic sau alte materiale sintetice care pot provoca reactii imunitare sau probleme in eliminarea sangelui.

Din acest motiv, medicii au gasit o metoda  de a inlocui aceste şunturi cu vase de sange prelevate de la pacient. Procedura este indelungata, insa, si destul de costisitoare. Cresterea vaselor de sange in laborator dureaza pana la 9 luni, insa se fac eforturi de reducere a pretului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate