Unde dai și unde crapă în cazul intoxicării cu fum a unor copii din Poiana Teiului

1

La o școală din comuna Poiana Teiului a venit un control acum câteva luni și s-a constatat că centrala termică are probleme în ceea ce privește evacuarea fumului. Primăria Poiana Teiului a dispus conducerii școlii să remedieze problema și a alocat și banii necesari. Conducerea școlii nu a remediat problema, deși avea bani. Zilele acestea câțiva copii au reclamat că se simt rău, constatându-se că de vină era fumul de la centrala termică, fum care pătrunsese în clasă. Nici un copil nu este internat, dar pentru siguranța micuților DSP a decis suspendarea cursurilor până la remedierea situației. (mai multe puteți citi aici)

Pe acest caz, folosit cu tentă politică, unii au încercat să dea vina pe primărița comunei, doar că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. DSP a decis deja că vinovată este conducerea școlii căreia i-a aplicat și o amendă, iar din partea primăriei, surpriză.

Reprezentantul consiliului local Poiana Teiului în Consiliul de Administrație al școlii, adică persoana care ar fi trebuit să urmărească ducerea la îndeplinire a remedierilor solicitate de ISU la controlul de acum câteva luni, este Paul Enache, cel care este suspect de a fi în spatele acuzațiilor nefondate aduse primăriței în acest caz.

De asemenea, domnul Paul Enache este și viceprimar, adică singura persoană din conducerea primăriei care putea prin poziția din CA-ul școlii și avea obligația să verifice dacă conducerea școlii și-a făcut treaba în privința centralei termice cu probleme.

În lumina noilor informații și ținând cont de faptul că șeful de post de la Poiana Teiului este rudă atât cu viceprimarul din CA-ul școlii, cât și cu cel care a ieșit primul în spațiul public cu acuzații la adresa primăriței, sunt suspiciuni că se va alege praful de marele dosar penal deschis pe acest caz la solicitarea prefectului de Neamț.

Foarte bine ar fi ca domnii de la DGA și mai ales de la DIPI să fie atenți la modul în care se va instrumenta acest dosar penal. Vinovații trebuie trași la răspundere, indiferent cine sunt ei.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Leneșul spune

    Același șef de post a pus la dispoziție și fotografii cu o persoană decedată lăsată în custodia polițiștilor la Dreptu. A provocat un scandal lăsând să se înțeleagă că răii de pompieri l-au lăsat pe marginea drumului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate