Foarte urât. Dosare penale pe bandă rulantă de la prefectul PNL pentru potențialii candidați de la PSD

0

În județul unde se fură pădurile, au dispărut sute de hectare de islazuri, oamenii au fost deposedați ilegal de pământuri, podurile stau să cadă și multe alte nenorociri pândesc la colț, prefectul PNL de Neamț a terminat tot ce avea de făcut și se ocupă de făurit dosare penale, coincidență, chiar unor posibili candidați PSD la următoarele alegeri.

Prefectul PNL ne-a anunțat azi că după ce a făcut o plângere penală contra Danielei Soroceanu, fostul prefect, acum a luat la ochi o altă femeie, și anume primărița de la Poiana Teiului, că așa șade bine unui războinic liberal. Prefectul arată cu degetul spre primăria comunei Poiana Teiului și implicit către primăriță după ce s-a produs o defecțiune la o centrală termică de la o școală din respectiva comună și declară că va cere cercetarea penală pentru ce s-a întâmplat acolo.

Pe scurt, la o școală din comuna Poiana Teiului a venit un control acum câteva luni și s-a constatat că centrala termică are probleme în ceea ce privește evacuarea fumului. Primăria Poiana Teiului a dispus conducerii școlii să remedieze problema și a alocat și banii necesari. Conducerea școlii nu a remediat problema, deși avea bani. Zilele acestea câțiva copii au reclamat că se simt rău, constatându-se că de vină era fumul de la centrala termică, fum care pătrunsese în clasă. De ce ar da cineva vina pe primar? Poate pentru că primarul nu poate fi bătut cinstit la urne și trebuie scos altfel din cursa electorală.

Foarte interesante sunt coincidențele. După ce în urmă cu puțin timp prefectul PNL a apărut în poză cu viceprimarul de la Poiana Teiului, cunoscut ca fiind cel care bagă reclamații pe bandă rulantă primăriței, azi prefectul cere cercetarea penală la Poiana Teiului, de parcă Poliția Neamț ar avea o dizabilitate și nu ar fi capabilă să deschidă singură o urmărire penală dacă situația o impune. Culmea coincidenței, cine credeți că face cercetarea din partea poliției? Un polițist din Poiana Teiului care este rudă cu viceprimarul ce s-a pozat recent cu prefectul și care vrea să-i facă încontinuu necazuri primăriței.

Suspiciunea datorată șirului de coincidențe este că PNL-ul face dosare penale prin intermediul Prefecturii Neamț pentru cei care au potențial electoral din partea PSD și par greu de învins prin alegeri democratice.

Dacă această suspiciune se adeverește și asta e calea pe care a ales-o PNL Neamț ca să se lupte pentru putere, este foarte urât. În primul rând nu credem că membrii și activul PNL ar fi de acord cu astfel de metode de luptă politică.

Pe baza declarațiilor prefectului, a început deja o campanie de denigrare a primăriței de la Poiana Teiului, iar dacă primărița sta așa să o încaseze nevinovată încontinuu fără să reclame la rândul ei sau să îi acționeze în judecată pe cei care o denigrează, înseamnă că își merită soarta.

E bine de știut că în toate localitățile modul de organizare este același, primăriile având în grijă administrativ școlile. Pentru orice om normal la cap ar fi cel puțin ciudat să se dea vina pe primariul de la Piatra-Neamt, Roman, Târgu-Neamț sau Bicaz dacă ar fi o problemă cu o centrală, ar cădea o ușă peste copii sau ar fi altfel de probleme la o școală, dar pentru unii se pare că nu e.

Dacă prefectul PNL e pus pe confecționat dosare penale, poate când termină cu candidatele de la PSD face vreo plângere penală și celor care fură pădurile, islazurile, distrug drumurile sau pun în pericol viața nemțenilor.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate