Trei copii din Piatra-Neamț vor ajunge sub cerul liber, în toiul iernii. În prag de evacuare din cauza datoriilor

0

UPDATE: Cazul a fost rezolvat. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru sprijinirea acestei familii.

O mamă disperată, cu trei copii, muncitoare, dar cu salariul minim care nu îi mai ajunge, este într-un mare impas din cauza datoriilor acumulate la întreținere. Singura lor dorință este să își poată păstra locuința pe care o au în Speranța, altfel vor ajunge sub cerul liber, iarna.

Reamintim că în urma unor discuții preliminare la sediul primăriei Piatra-Neamț, pe 30 august 2021 s-a format o echipă formată din reprezentați ai Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, primăria Piatra-Neamț și DAS Piatra-Neamț pentru a găsi soluții privind persoanele din municipiu aflate în risc major de-a ajunge pe străzi, ele locuind în case sociale și acumulând datorii uriașe la Locativserv.

Citește și: Piatra-Neamț: Un proiect pilot și o muncă de echipă pentru reintegrarea asistaților social în comunitate

În Piatra-Neamț sunt cazuri sociale care merită sprijinite și care pot depăși statutul de asistat în momentul în care au un loc de muncă, sunt consiliate, copiii merg la școală și au o situație financiară stabilă. Acestor cazuri le este dedicat proiectul pilot inițiat de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, în colaborare cu instituțiile de asistență socială ale primăriei. Scopul final este ca aceste familii să dobândească independență financiară, să aibă acces la educație, la locuri de muncă și să fie reintegrate în societate pentru a nu mai depinde de sistemul de asistență socială.

Din acest motiv, Asociația Născută Înger se implică în acest caz și cere sprijinul oamenilor care pot ajuta să acopere datoria de 5500 de lei a familiei cu 3 copii.

Au fost, s-au dus și au revenit vremurile grele, o spun eu, o spun toți cei care au ajuns să urle de teamă și disperare. Le auzim strigătele de ajutor, dar fără ajutorul vostru, al tuturor cărora vă pasă, nu am reuși să-i salvăm.

Azi, strigătul unei mame cu trei copii, care muncește din greu pentru a-i întreține, cu un salariu minim pe economie care nu îi permite să își achite datoriile.

Are nevoie de 5500 lei pentru a nu rămâne fără casă. Încă de când se știe a dus o viață grea, dar parcă acum e mult mai greu decât a fost. Nu avea mult, dar inima ei era împăcată cu ceea ce aveau și că își putea ține dările sub control și le asigura pâinea copiilor.

Acum simte că nu mai poate și a cerut ajutorul nostru, eu îl cer pe al vostru. Împreună vom reuși și de data aceasta ca niște copii să nu rămână pe străzi.

Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate