TOP 3 greșeli făcute în gestionarea bugetului de sărbătorile de iarnă

0

Crăciunul și noul an se apropie cu pași repezi, motiv pentru care este bine să începi să îți plănuiești bugetul pe care vrei să îl aloci pentru diverse cumpărături și cadouri. De asemenea, este bine să ai în vedere și câteva mici greșeli peste care poți trece, astfel încât la sfârșitul acestei perioade să rămâi și cu ceva bănuți până la următorul salariu.

Care sunt greșelile pe care le poți face în gestionarea bugetului pentru Crăciun și revelion și cum le poți îndrepta sau, mai bine zis, evita? Află din articolul de mai jos.

Cum îți calculezi bugetul de sărbători astfel încât să nu cheltui prea mult

1.  Nu stabilești din timp suma de bani de care dispui

Entuziasmul că vin sărbătorile te poate lua pe nepregătite atunci când vine luna decembrie, iar suma de bani pe care vrei să o aloci cumpărăturilor nu o stabilești de la început. Ceea ce te poate ajuta este să faci o listă cu tot ce îți trebuie, chiar și cu persoanele cărora vrei să le faci cadouri și să începi să te interesezi de prețuri pentru a stabili o sumă cât mai apropiată de cea pe care o vei cheltui sau chiar să faci anumite economii.

2.   Nu ai în vedere cumpărăturile neesențiale pe care le poți face

În luna decembrie, toată lumea este prezentă în magazinele cu produse de larg consum și haine, ceea ce le face pe restul să fie mult mai aerisite. Dacă ești o persoană ocupată, acesta este momentul în care poți face schimbări în casă, de exemplu.

Dacă dorești să schimbi articole de mobilier, să ai în vedere să faci aceste modificări în casă în această perioadă poate fi una dintre cele mai bune idei. Fie că dorești să înlocuiești mobila de dormitor, bucătărie sau living, sfârșitul de an este un moment propice. De exemplu, pentru o canapea nouă, descoperă gama de colțare de la Sofastil cu ajutorul căreia îți poți înnoi casa de Anul Nou.

3.  Lași mersul la cumpărături pentru ultimul moment

Dacă nu ai planuri să pleci din oraș de sărbători cum fac unii români care au ales destinații exotice departe de România, cel mai probabil vei evita să mergi la cumpărături până în ultimele zile când nu mai ai de ales. Acest lucru te poate face să te grăbești și să cheltui mai mult decât ți-ai propus.

Chiar dacă nu trebuie să schimbi neapărat acest obicei, îți poți propune să mergi cu cel puțin câteva zile mai devreme decât în anul precedent, de exemplu. Acest lucru îl poți face atât de Crăciun, cât și de revelion pentru a-ți fi mai ușor să eviți aglomerația.

Deși foarte frumoase, sărbătorile de iarnă pot reprezenta o perioadă destul de stresantă atunci când faci greșelile de mai sus și nu te gândești la cum îți poți gestiona bugetul în așa fel încât pe lângă cumpărăturile uzuale să îți rămână niște bani și pentru tine. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus, însă, te poți relaxa în aceste zile.

Sursă foto: Pixabay.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate