Ștrudel vechi de un an de zile. Pofta mare …

3

Acum un an de zile vă prezentam stupefiați un ștrudel cu măr cumpărat de câteva săptămâni și uitat prin redacție care nu prezenta nici un semn de alterare. (click aici pentru articol).

De atunci a trecut un an de zile, timp în care ștrudelul a stat pe perete la noi la redacție, într-o pungă deschisă la gură și mai toate persoanele care au fost pe la noi pot confirma că așa este. Ei bine iată cum arată ștrudelul după mai bine de 12 luni de zile. Dar și mai impresionant este faptul că miroase bine.

Acum vă este clar ce mâncăm noi de pe la unele patiserii, cofetării și alte unități de alimentație publică din Piatra-Neamț?

La câteva luni după ce am scris acum un an despre acest produs de patiserie care nu se altera am discutat și cu cei de la patiserie care încercau sa ne spună că am ținut noi ștrudelul prin congelator sau că e posibil să fie de la faptul că o perioadă au folosit un gem de mere cu conservant, dar că nu mai folosesc. Drept urmare am mai fost și am mai cumpărat un ștrudel care a îmbătrânit și el frumos pe peretele redacției, alături de ștrudelul de un an, sub privirile tuturor celor care ne-au călcat pragul redacției.

Nu ar fi corect să dăm numele patiseriei pentru că nu o locație în sine e ținta noastră, ci conștientizarea consumatorilor, căci avem indicii că 90% din produsele de acest gen sunt la fel de pline de chimicale de nici mucegaiul nu stă pe ele.

Noi doar vă arătăm un experiment care a durat un an de zile și care dovedește că ceea ce mâncăm noi, adulții sau copiii din Piatra-Neamț, prezintă proprietăți chimice greu de explicat pentru orice aliment de pe lumea aceasta.

Ar fi interesant ca instituțiile din Neamț care se ocupă cu protecția consumatorilor, cu sănătatea publică și așa mai departe să explice nemțenilor din banii cărora sunt plătiți cum e posibil așa ceva.
Desigur dacă am fi o țară normală la cap ar trebui să se alerteze toți, de la prefect la consilieri locali, dar încă nu am ajuns la nivelul la care să pese autorităților sau factorului politic de ce mănâncă un copil în pauza mare. Rezultatul? La fiecare 4 ore este diagnosticat un nou caz de cancer la Neamț, ca sa nu mai vorbim de restul bolilor.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Aiurica spune

    Adevarat, greu de explicat cu argumente stiintifice de absolventii de 4-8 clase.

  2. Ioan B. spune

    Totul in natura este chimie.Cine merge la o scoala serioasa, asta va afla.

  3. emi spune

    Asta da, un articol bun!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate