Se cere suspendarea evenimentelor în zonele afectate de COD ROȘU, PORTOCALIU sau GALBEN, după decesul pilotului Adrian Cernea

0

Premierul Florin Cîțu, șeful DSU Raed Arafat și ministrul de Interne, Lucian Bode, au făcut duminică apel la organizatorii de evenimente în aer liber în zonele aflate sub cod galben, portocaliu și roșu de vreme rea să ia în calcul amânarea sau anularea evenimentelor.

„În toate zonele unde avem cod roșu și portocaliu prefecții trebuie să ia legătura cu organizatorii evenimentelor în aer liber. Trebuie să le spunem care sunt riscurile și apoi să ia o decizie. Este o idee bună ca prefecții să meargă acolo împreună cu ISU. Nu trebuie să ne jucăm în zonele cu cod roșu și portocaliu.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Raed Arafat a solicitat ca aceste măsuri să se aplice inclusiv în cazul alertelor de cod galben.

Ministrul Lucian Bode și-a exprimat „nedumerirea” cu privire la faptul că nu s-a anulat concursul de mașini off road în care a murit luat de viitură un pilot campion național, deși organizatorii știau că zona de desfășurare a concursului era sub avertizare meteo. În acest caz a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Detalii despre decesul pilotului Adrian Cernea aici – click.

Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă. În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol. Îndemn autorităţile  din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi  împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente.”, a declarat Lucian Bode.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate