Cazul familiilor izolate de la Piatra Șoimului a fost discutat în Guvern. Lucian Bode, apel la prefectul de Neamț (VIDEO)

0

În localitatea Negulești din comuna Piatra  Șoimului, 4 familii au rămas izolate ieri, 19 iunie, în urma ruperii unui podeț din lemn, peste pârâul Iapa. Persoanele izolate nu au solicitat asistență medicală. Intervenția dificilă a ISU Neamț de aseară poate fi văzută aici – click.

Pompierii,  cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime,  au trecut pe malul drept al pârâului Iapa și au dus pâine și lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării.

Situația acestor familii a fost transmisă astăzi premierului Florin Cîțu de către ministrul Lucian Bode care a făcut un apel către prefectul de Neamț pentru a gestiona problema. Precizăm că va fi necesară refacerea de urgență a podețului rupt peste pârâul Iapa pentru a se restabili accesul acestor familii în comunitate.

„Avem o situație dificilă în localitatea Piatra Șoimului în județul Neamț unde un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii, vorbim de 10 persoane, sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate în acest moment nu necesită îngrijiri medicale. În acest sens îl rog pe domnul prefect să gestioneze cu maximă atenție situația astfel încât persoanele să fie sprijinite cu cele necesare și să intervină dacă este nevoie.”, a transmis ministul MAI, Lucian Bode, alături de premierul Florin Cîțu la videoconferința cu prefecții, în sistem online.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate