S-au aprins spiritele la Primăria Piatra Neamț

1

În urma discuțiilor avute de doamna Florentina Moise cu edilul municipiului Piatra Neamț cu privire la „păstrarea sub aripa primăriei” a celor doi foști viceprimari (Alin Lehăduș și Irimia Marius – aleși ilegal în baza doriței primarului CaraBELEA), încep să apară și scuze din partea unuia dintre aceștia.

Alin Lehăduș, un „brav” voluntar (cum se consideră el), ajuns în situația de a nu mai ști pe unde să-și scoată cămașa, lansează în spațiul public un mesaj prin care anunță pietrenii că el nu se atinge de bunurile municipalității, mai concret, acesta spune că nu beneficiază nici măcar de accesoriile de birotică din cadrul primăriei, ba chiar le aduce de acasă. Ni-l și închipuim pe domnul Lehăduș cu ghiozdanul cu rechizite în spate și cheia de la birou la gât cum vine el voios la primărie.

Mergând pe premiza „cine se scuză se acuză”, vă prezentăm spusele domnului Lehăduș, ajuns la capătul puterilor (ironic vorbind): „Din momentul în care am fost suspendat din calitatea de viceprimar, am rămas în continuare dedicat muncii în interesul comunității din Piatra-Neamț. O fac fără salariu, fără telefon de serviciu, fără mașină de serviciu și cu consumabile aduse de acasă. Încerc să îmi ajut colegii din administrația pietreană cu ce pot, în condițiile date până la soluționarea situației.

Astfel, nu putem decât să ne întrebăm: Oare chiar poate primarul nostru să aibă un suflet atât de hain încât să nu plătească un om care se „dedică trup și suflet” municipalității? Mulți primari ar plăti din propriu buzunar să aibă un valet administrativ așa dedicat.

Într-o lume în care luptăm pentru egalitatea dintre sexe, iată că încă o dată se dovedește misoginismul bărbaților cu privire la poziția unei femei în cadrul Consiliului Local, de parcă nu era suficient că primarul o ironizează și îi vorbește cu dispreț, iată că domnul Lehăduș urmează exemplul superiorului său exact ca un supus loial: „Doamna Flori, intuiesc că pentru dumneavoastră e greu de înțeles cum cineva poate face muncă pro-bono, dar să știți că se întâmplă. Nu-i nevoie de concursuri cu dedicație în „instituții” prietene pentru a munci (parcă îmi spuneați dumneavoastră ceva mie de imoralitate și incompatibilitate, nu?). În loc să fiți preocupată doar de destabilizarea Consiliului Local și a executivului Primăriei Piatra-Neamț, haideți să ne concentrăm împreună pe lucrurile cu adevărat importante pentru pietreni. În ce privește poziția mea de viceprimar suspendat, v-aș recomanda să lăsați justiția să decidă dacă voi fi, sau nu, în continuare viceprimar. Până atunci, să lăsăm deoparte vendetele politice, să punem osul la treabă, căci pentru asta ne-au ales pietrenii.”, a mai transmis consilierul.

Treaba asta cu voluntarii care de fapt nu sunt voluntari ci în fapt decid lucruri (dar fără să le semneze) nu e ceva specific actualei administrații. Am văzut cazuri similare și la instituții patronate de PDL, PSD, etc. Să nu uităm cazurile de primari care au fost declarați incompatibili de ANI și au condus în continuare primăria de pe postul de administrator public. Specifice actualei administrații de la Piatra-Neamț sunt tupeul și aroganța. La celelalte cazuri similare de politicieni care conduceau în fapt prin interpuși, cel puțin nu le auzeai gura și încercau să mascheze cum îi ducea pe ei mai bine capul mizeria în care se aflau. Acum, băieții ăștia de la Piatra, cum s-ar spune în vocabularul urban, „sunt și tari în gură” deși sunt cu musca pe căciulă.

Penibil este că vedem politicieni tineri precum Lehăduș sau Irimia care nu au curajul să își asume ceea ce fac și o dau pe după cireș făcând exact ce au criticat tot timpul la ceilalți. Toată primăria știe că viceprimarii suspendați Lehăduș și Irimia sălășluiesc în aceleași birouri de la primărie și fac pe interesanții prin clădire. Din păcate, nici nu mai poți fi nervos când îi vezi cum neagă unele lucruri atât de evidente. Te apucă efectiv mila când vezi cât de jos pot coborî și cât de rupți de realitate sunt.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ilie MRi spune

    Electoratul nu este prietenul nimanui.Electoratul vrea seriozitate ,competenta si eficienta de la cei alesi.Din pacate electoratul a ales una si golanii de la putere au facut ce au vrut ei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate