Ce face primarul când i se cer explicații: Ia „peste picior” aleșii locali și pietrenii

0

Pus în situația de a răspunde întrebărilor adresate de președintele Organizației Municipale a PSD Piatra-Neamț- Florentina Moise, primarul Municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, evită (ca de obicei) să ofere explicații concrete, plasându-se pe o poziție de superioritate care – crede domnia sa – îi permite să jongleze cu răspunsurile ca la circ – un circ ieftin, am putea adăuga, doar că fără pâine.

Cuprins de o criză paroxistică de aroganță, primarul ales de pietreni ironizează situația în fața căreia este pus și refuză vehement să ofere un răspuns clar, argumentat cu privire la continuarea activității în executivul local a domnilor Alin Lehăduș și respectiv Irimia Marius, în contextul în care care au fost suspendați din funcțiile de viceprimari.

Primarului i s-a solicitat să pună la dispoziție (pentru o corectă informare a pietrenilor) fișa postului celor doi consilieri locali, care le sunt atribuțiile și responsabilitățile – inclusiv cele referitoare la securitatea în muncă – precum și un minimum de explicații referitoare la faptul că acești consilieri se folosesc în continuare de bunurile municipalității și au acces la informații confidențiale. Pe principiul „nu am chef azi”, primarul comunică prin intermediul unor ironii mai mult sau mai puțin voalate cu Florentina Moise – a se citi ghilimelele de rigoare pentru verbul „a comunica”.

Întrebările adresate de Florentina Moise au fost cât se poate de justificate existând și un document depus în acest sens – document care poate fi citit aici.

Pentru a avea tabloul complet, vom reda în cele ce urmează răspunsurile lui Andrei Carabelea cu rugămintea ca cei care s-au edificat în urma pseudoexplicațiilor, să ridice mâna sus:

„Nu mi-am permis să o întrerup pe doamna consilier pentru că citea foarte frumos și sunt un om care respectă colegii. Am să vă dau un răspuns care o să vină mai degrabă cu un răspuns de nerefuzat pentru dumneavoastră și vă fac aceeași invitație să vă implicați ca și consilier onorific asumându-vă de fapt un rol cât se poate de îndreptățit ca și consilier local. Nu trebuie semnat niciun document pentru asta (…) Doamna Moise, eu chiar nu v-am întrerupt, de ce nu putem să ne respectăm? Dacă vreți pregătesc și eu ceva și am să vă trimit formal răspunsul meu oficial la această interpretare și la această solicitare”

Întrebat dacă acesta este răspunsul oficial, Carabelea continuă pe aceeași notă:

„V-am făcut o ofertă de nerefuzat, după cum v-am zis, să vă implicați cu aceeași dedicare […] în calitate de consilier local, la fel de mult cum o fac și colegii noștri, ca și oameni care ajută la decongestionarea unor activități de foarte mare importanță publică”.

Ca o paralelă, genul acesta de abordare e ceea ce numeam noi prin gimnaziu „aberație pe temă dată”. Concret, la tezele de la limba și literatura română, atunci când nu aveai habar despre subiectul dat, începeau bâlbele literare: opera de față este considerată ca fiind una dintre cele mai complexe și mai importante….iar autorul este cel mai, și mai, și mai…

Totuși, să nu ne pierdem în detalii. Întrebat de doamna Moise în ce calitate ar trebui să se prezinte pentru a da curs acelei oferte de refuzat, începând de mâine, primarul răspunde: Ca și consilier local. Dacă doriți vă fac și consilier onorific la fel cum i-am făcut și pe domnii Lehăduș și Irimia. Puteți să veniți de astăzi, este foarte multă treabă și acum. Vă aștept imediat ce încheiați raporturile.

Așadar, dragi pietreni, poate cu această ocazie aflați și dumneavoastră care sunt cu adevărat interesele domnului primar. Diplomația pe care a afișat-o înainte de a-și vedea sacii-n căruță nu mai face casă bună cu funcția pe care o ocupă. Atât se poate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate