Primăria cere propuneri de proiecte de la cetățeni, dar nu are angajați care să înțeleagă propunerile

1

Am văzut că primăria Piatra-Neamț cere propuneri de proiecte de la cetățeni și imediat am completat formularul. Propunerea noastră a fost, în principal, ca primăria să facă parteneriate cu liceele care au profesori de informatică acreditați (ECDL) și să trimită la cursuri angajații din primărie, căci sunt unii care tastează cu câte un deget si stau o grămadă să scrie o pagină sau unii care nu acceptă documentele electronic că nu știu să le printeze.

Din păcate, cine a citit propunerea noastră nu a înțeles nimic pentru că probabil habar nu are care este diferența între un om care știe să scrie un document în Word și unul care a învățat și știe să folosească Word-ul. Totul este o mare varză în capul lor. Pentru ei, utilizarea calculatorului la nivel de amator e suficient într-o instituție.

Domnilor de la primărie, diferența între A ȘTI să utilizezi calculatorul sau softurile din pachetul Office și A CREDE CĂ ȘTII e de la cer la pământ. Mergeți cu o sacoșă și adunați dimineață toate mouse-urile din primărie. O zi lăsați-i pe toți fără mouse-uri și veți vedea care e diferența între cei care știu să utilizeze calculatorul și cei care cred că știu.

Nu ne mai facem bine niciodată. Pot să implementeze ce softuri vor ei la primărie. Dacă bugetarii vor ști să utilizeze calculatoarele la nivel de amatori, în loc să se simplifice lucrurile, mai tare se vor încurca.

Mai jos, răspunsul primit de la primărie în urma propunerii noastre. Un bla-bla penibil pentru orice calificat în domeniu. Un bla-bla din care aflăm că primăria va mai arunca o mulțime de bani pe geam.

Buna ziua, va multumim pentru sugestii. Dotarile tenologice ale primariei pot fi imbunatatite semnificativ raportat la ofertele existente pe piata. Acest lucru sa face progresiv.

Rugam toti cetatenii sa ne sesizeze punctual situatiile in care functionarii primariei tasteaza cu un deget si refuza primirea documentelor pe email pentru ca nu stiu sa le printeze. Este adevarat ca ne-am dori ca functionarii primariei sa fie adusi la zi cu realitatea si posibilitatile tehnologice, acestea se refera la :

•             Identificarea pasilor repetitivi ce pot fi automatizati

•             Folosirea eficienta a resurselor : aplicatiilor, aparaturii

•             Folosirea resurselor existente in mod eficient

•             Adoptarea cu usurinta a noilor instrumente de sharing: google cloud, instrumente open source care sa permita procesarea informatiilor legal si fara presiune pe buget

•             Receptivitate catre sistemele noi implementate

•             Unde este cazul : folosirea de instrumente avansate precum GIS si AUTOCAD

•             Capacitatea de a propune noi solutii si/sau de a determina in mod obiectiv utilitatea unor solutii propuse

•             Sa foloseasca instrumentele si cunostintele pentru a genera automat documente necesare

Majoritatea angajatilor Primariei Municipiului Piatra Neamt au cunostinte pentru desfasurarea activitatii in folosirea celor doua programe populare: Word si Excel din suita Microsoft Office. De asemenea echipa de IT din cardul Primariei le sta la dispozitie pentru problemele ce apar. Necesitatea educatiei digitale depaseste nivelul de a redacta documente si este nevoie de o intelegere mai larga si de utilizare a tehnologiei in mod cat mai familiar.

Prin proiectul de fonduri europene POCA13: “Dezvoltarea capacitatii de planificare strategica si implementare a unui sistem informatic integrat in municipiul Piatra Neamt” se vor implementa:

–              33 de Servicii online catre cetateni

–              Sistem de DMS (Document Management System – Sistem de Managment al Documentelor) cu fluxurile configurate pentru serviciile online

–              Infrastructura de GIS pentru harti online

–              Module aditionale pentru directii: patrimoniu, directia financiar-contabila etc.

Acest proiect se afla in perioada de Analiza pe partea de implementare a sistemului informatic, urmand perioada de proiectare, dezvoltare, testare, apoi training.

In acest context, instruirile viitoare trebuie sa tina cont de realitatea tehnologica in care ne aflam si sa fie integrate cu sistemele din cadrul institutiei.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Dorin spune

    Buna ziua
    O propunere de proiect pentru Primăria Piatra Neamt este ;
    – digitalizarea tuturor serviciilor adresate populației !!!
    – evaluarea profesională a personalului din Primăria Piatra-Neamt și reducerea coșurilor de funcționare a instituției prin regândirea organigramei și stabilirea randamentului fiecărui post , ce Plus Valoare aduce fiecare !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate