Ai nevoie de un aspirator nou? Iată la ce trebuie să fii atent înainte de a-l achiziționa

0

Există multe tipuri și modele de aspiratoare pe piață, însă nu toate sunt potrivite nevoilor tale. Pe lângă culoare și design, un aspirator bun are funcții și specificații care te ajută să păstrezi casa curată fără a depune mult efort. Indiferent dacă ești în căutarea unui aspirator vertical, ai nevoie de un aspirator pentru părul de animale sau pur și simplu cauți un aspirator care curăță foarte bine atât podele cât și covoare, iată la ce trebuie să fii atent înainte de a achiziționa un aspirator.

Designul și tipul de aspirator

Când vine vorba despre designul și construcția unui aspirator, va trebui să vă decideți asupra unui tip de aspirator. Fiecare dintre acestea vine cu avataje și dezavantaje. Puteți să optați pentru:

  • Aspirator cu sau fără sac: aceasta este principala caracteristică în funcție de care trebuie să alegeți un aspirator. Cel mai des, în cazul unui aspirator vertical, veți găsi versiunea fără sac. Mulți consideră această opțiune fiind mai avantajoasă. Aspiratoarele cu sac nu necesită golirea și spălarea vreunui filtru sau recipient.
  • Aspirator cu sau fără cablu: un alt aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este dacă veți opta pentru un aspirator cu sau fără cablu. Aspiratoarele cu cablu sunt în general mai ușoare, însă cele fără cablu sunt mult mai practice. Un aspirator vertical fără cablu vă va permite să aspirați simplu, rapid și fără a fi încurcat de lungimea cablului de alimentare.
  • Aspirator robot: după cum spune și numele, acest tip de aspiratoare sunt robotizate și menite să aspire singure, fără a fi nevoie de intervenția dumneavoastră. Sunt ceva mai costisitoare, vin cu stație de încărcare și este nevoie să nu aveți praguri sau trepte pentru că acest tip de aspirator nu le poate urca. Sunt smart și realizează o hartă a camerelor dumneavoastră pe care o folosește ulterior pentru a aspira fără a se mai lovi de mobilier.

Puterea unui aspirator

Când alegeți un aspirator, următorul aspect cel mai important este puterea acestuia. Măsurăm puterea unui aspirator în watti. Numărul de watti pe care un motor de aspirator îl are este crucial în măsurarea și compararea puterii, chiar dacă nu reflectă neapărat eficiența acestuia. Acest număr de watti îți spune exact de câtă energie are nevoie aspiratorul tău pentru a funcționa optim.

Puterea de absorbție este numărul la care chiar vrei să fii atent indiferent dacă optezi pentru un aspirator vertical sau unul clasic. Măsurată de obicei în Pascali, această putere de asborbție este cea care indică eficiența aspiratorului de a aduna orice urmă de murdărie, praf sau chiar llichid de pe suprafețe. Cu cât numărul este mai mare, cu atât aspiratorul va curăța mai bine.

Aspirator în funcție de nevoile tale

Un alt aspect pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când alegeți fie un aspirator vertical, fie un aspirator clasic sunt, bineînțeles, nevoile speciale pe care le aveți. Iată cum să alegeți un aspirator în funcție de acestea:

  • Astm și alergii: astmul și alergiile au început să fie destul de comune, iar păstrarea locuinței cât mai curate și cu cât mai puțin praf este esențială pentru persoanele ce suferă de aceste condiții. Un aspirator perfect pentru acest gen de nevoi va conține un filtru HEPA original. Aceste tipuri de filtre reușesc să elimine 99.7% din alergeni, praf, acarieni sau alți declanșatori ai alergiilor. Este necesar să cureți filtrele HEPA sau să le înlocuiești o dată la 6 luni.
  • Animale de companie: fie că vorbim despre un aspirator vertical, cu sac sau fără, vei găsi specificat pe acestea dacă au funcții speciale pentru îndepărtarea părului de animale. Alege un aspirator care are o putere de absorbție mare sau care are chiar și tehnologie ciclonică pentru a te asigura că vei putea curăța părul animalelor de companie rapid și ușor. Multe dintre aspiratoarele cu funcții pentru părul de animale vin și cu filtre HEPA și alte accesorii, precum perii sau capete de aspirare.
  • Zgomot: dacă ai copil mic sau pur și simplu ești sensibil la zgomot, trebuie să fii atent și la nivelul de zgomot pe care îl face un aspirator. Cele puternice tind să fie destul de gălăgioase. De aceea este bine să acorzi atenție numărului de decibeli. Acesta ar trebui să fie sub 65 de dB.
  • Greutatea: greutatea unui aspirator, fie el vertical sau clasic, este și ea importantă. Dacă aspiratorul va fi utilizat și de un tânăr sau chiar de o persoană mai în vârstă, este bine să optați pentru un aspirator mai ușor care va putea fi utilizat cu ușurință de către oricine.
  • Consumul de electricitate: dacă nu ai o problemă cu factura la curent, optează fără probleme pentru un aspirator puternic. Însă, dacă îți dorești să trăiești sustenabil și să nu consumi atât de mult curent electric, alege un aspirator mai ușor, cu o putere mai mică. Ține cont de faptul că aspiratoarele mai mici funcționează bine doar în casele curate în mod general, și fără alergeni sau mult praf.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate