S-a semnat contractul. Fundația Metropolis va renova spitalul din Piatra-Neamț

4

La jumătatea lunii martie, Mihai Bendeac și Codin Maticiuc au venit la Piatra-Neamț pentru a vedea cum pot sprijini spitalul județean de urgență. (detalii aici)

Codin Maticiuc, implicat în acțiuni umanitare de renovare a spitalelor publice din donații în colaborare cu Fundația Metropolis, și-a oferit disponibilitatea de a ajuta unități sanitare din România, atât timp cât va fi contactat de managerii spitalelor.

Alexandru Filimon, managerul spitalului din Piatra-Neamț, și Codin Maticiuc / FOTO: Codin Maticiuc

Concluzia celor doi este aceea că „ar trebui renovat TOT” la spitalul din Piatra-Neamț, dar în măsura posibilităților se vor implica în renovarea Pediatriei, Oftalmologiei, Nefrologiei, băilor și în instalarea unui lift în secția de Infecțioase, deoarece în acest moment pacienții sunt cărați pe scări cu păturile…

Citește și: (VIDEO) Ce au descoperit Bendeac și Maticiuc la Spitalul din Piatra-Neamț: „Ar trebui renovat TOT!”  

Mihai Bendeac este unul dintre puținii sponsori consecvenți ai acestui proiect de reabilitare a spitalelor publice, donând integral toate veniturile obținute din vânzarea cărții sale – Jurnalul unui burlac – Conversații cu mama. Acesta a donat 200.000 de euro pentru renovarea spitalelor.

Prima impresie după vizitarea spitalului din Piatra-Neamț o puteți citi aici – click.

Astăzi, Codin Maticiuc a anunțat că s-a semnat contractul cu spitalul din Piatra-Neamț și se pot începe renovările.

„Vă anunț cu bucurie că la sfârșitul săptămânii trecute am semnat împreună cu Alexandru Filimon contractul care va permite fundației Metropolis să înceapă lucrările de renovare din spitalul de la Piatra-Neamț. Sunt mândru că inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati, începută de mine, dar la care multi s-au alăturat, depășește de astăzi granițele capitalei. Următoarele destinații sunt Tecuci, Călărași și Curtea de Argeș și orice alt spital a cărui manager ne contactează. Un mare mulțumesc celor care deja dau sms la 8845 cu textul „FACEM”. Fix datorită vouă FACEM. Curând în toată tara.”, a declarat Codin Maticiuc.

Feluri de a dona – fundația Metropolis

Iată cum te poți implica:

• Donează bani prin card, virament sau paypal: https://bit.ly/38shkYM

• Trimite SMS la 8845 cu textul FACEM și donează 2 EURO lunar pentru renovarea spitalelor publice din România.

• Dacă ai o firmă, redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit: https://bit.ly/3ovDoaH

• Dăruiește-ți ziua de naștere pe Galantom: https://bit.ly/2XlBmy7

• Ca salariat, pensionar, PFA, liber profesionist, redirecționează 3.5%: https://bit.ly/3oszfV4

• Dacă vrei să sprijini Centrul Multifuncțional pentru Tineri apelează 0730 012 644 – Alin Manole, Director Executiv.

• Cumpără un tricou de pe Tshirt Factory, iar banii strânși merg către renovarea spitalelor: https://bit.ly/2Xqf8L8

• Dacă vrei să propui un proiect de fundraising, scrie la mircea.racoviceanu@fundatiametropolis.ro

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Stefan spune

  Sigur, Bendeac si Maticiuc trebuie felicitati, insa chiar vor renova tot spitalul?!Hai sa fim seriosi!Probabil vor renova niste grupuri sanitare si vor vopsi niste pereti, ceea ce, de altfel este necesar si ar fi trebuit sa se faca pana acum , daca managerii si sefii de sectie ar fi fost gospodari.Bani ar avea si spitalul , daca nu ar mai plati, de exemplu 28 de economisti!!!

 2. Clau spune

  Bravo. Desi privatul plateste tot, salarii, materiale etc, acum tot privatul sa il si renoveze. Halal tara am ajuns.
  Actiunea fundatiei de laudat.

  Unde sunt „milioanele” de la consiliu? Cele care apar in toate ziarele/flyerele de campanie?

 3. Ion spune

  Felicitări

 4. Citizen spune

  Foarte buna inițiativa civica a celor 2,bendeac și maticiuc, și felicitări managerului filimon ca a dat curs acestei oportunități. E bine sa investim în sănătate și merită apreciați cei care o fac pe bune!
  Pe de altă parte, indiferent cum se numește sleahta politica (mnl, msd, etc), ce nu pricep eu e la ce drq mai plătim taxe pentru sănătate? Adică, dacă noi, cetățenii, trebuie sa plătim și taxe și donații pentru spitale, donații care ar trebui sa se vadă mai ușor și rapid față de taxe, hai sa nu mai plătim taxe! Mi se pare fair play acest lucru.
  Mai mult, se vorbea de un spital nou, cu teren donat de altex… Etc. Se ocupă cineva de asa ceva? Sau am adormit cu toții prin Neamț?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate