Revista presei 29 noiembrie 2012

0

Ziare

  • Politic

„Aș da nota 9 medicilor, dar nota 3 la finanțare”

Candidatul USL pe colegiul 2 deputați se bazează pe specialiștii din domeniu pentru a relansa sistemul public de sănătate. „Trebuie să facem tot posibilul să nu avem spitale fără medici și să nu avem medici fără instrumentele cu care pot să își îndeplinească această misiune nobilă”, a declarat Vlad Marcoci.

Sursa: Monitorul

Acuzații de mită electorală la Văleni

Biroul Electoral Județean a fost sesizat că s-a dat și s-a primit mită electorală. Viceprimarul și un consilier au distribuit oamenilor necăjiți din Moreni haine de tip militar. Primarul precizează că acțiunea nu a fost în scop electoral.

Sursa: Monitorul

Îngerașii PDL atacați de diavolii de la USL

Ursuleții de pluș de la PDL Neamț sunt atacați cu bestialitate și smotociți fără milă de fiarele USL care fac presiuni asupra preacinstiților ARD-iști cu inima albastră. Îngerașii PDL susțin că necurații de la USL plănuiesc, lângă cazanul cu smoală, excluderea României din Uniunea Europeană, iar singura soluție de exorcizare a poporului subjugat de dihania USL este stropirea lui cu un vot sfințit către ARD, a precizat neprihănita doamnă Vîrlan Luminița.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Candidaţii ARD atacă dur Guvernul Ponta

Candidaţii ARD pentru colegiile 1, 2 şi 3 Camera Deputaţilor şi pentru Colegiul 1 Senat, însoţiţi de Gheorghe Ştefan – liderul PDL Neamţ, au susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care au dat citire unei scrisori pe care liderii ARD au adresat-o preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, consilierilor din legislativ şi primarilor din judeţ. Candidaţii ARD şi-au exprimat opţiunile, pe rând, cu privire la modul în care cred ei că se îndreaptă România sub guvernarea USL.

Sursa: Realitatea

Mită electorală cu haine militare

Poliţiştii anchetează împrejurările în care mai mulţi săteni din comuna Văleni au primit haine militare, din partea reprezentanţilor unei formaţiuni politice. Membrii Biroului Electoral Judeţean Neamţ i-au anunţat pe poliţiştii nemţeni, în ziua de 26 noiembrie, despre o presupusă mită electorală care le fusese sesizată, în urmă cu şase zile (pe 20 noiembrie), de reprezentanţii unei formaţiuni politice care candidează la alegerile parlamentare din decembrie.

Sursa: Realitatea

Bătălia pe Roman: Udrea versus Brătescu

Romanul fierbe, electoral vorbind. Candidatura Elenei Udrea a agitat spiritele într-un oraș liniștit și un pic conservator din punct de vedere electoral. Este însă cert că la o analiză atentă, politic vorbind, se pot găsi multe similitudini între cei doi. Elena Udrea este acuzată că reprezintă un grup de interese, dar nici Liviu Brătescu nu poate spune că este străin de asemenea lucruri și de micile ciupeli de partid.

Sursa: Mesagerul

  • Administrativ

Urbtrans va asigura și în 2013 facilități pentru cei defavorizați

La anul, CJ Neamț va permite transport gratuit pentru toți pensionarii cu pensie mai mică de 700 de lei. Primăria Piatra-Neamț va impune aceleași condiții pentru gratuitate pe mijloacele de transport în comun persoanelor sărmane.

Sursa: Monitorul

Află dacă ai HIV sau SIDA

În perioada 3-14 decembrie DSP face gratuit teste de depistare a HIV. Acțiunea face parte dintr-o campanie de luptă anti-SIDA. Pe 1 Decembrie este Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.

Sursa: Monitorul

Tot mai mulți copii mor înainte de vreme

În zona Roman mortalitatea copiilor aproape s-a triplat, iar la Piatra s-a dublat. 25 de copilași au murit înainte de a împlini un an.

Sursa: Monitorul

Copiii se întorc acasă

De la începutul anului școlar, 140 de copii care au studiat în străinătate au fost înscriși în școlile nemțene. Alți 51 au cereri de de înscriere sau reînscriere. În unitățile de învățământ din județ se face un recensământ al elevilor care au plecat peste hotare cu părinții.

Sursa: Monitorul

Un polițist vrea să-și asculte interceptările

Omul legii a cerut și obținut de la judecători ascultarea interceptărilor realizate de anchetatori. Bărbatul este inculpat într-un dosar de contrabandă cu țigări. El ar fi protejat membrii rețelei.

Sursa: Monitorul

Șef nou la Parchetul Piatra-Neamț

Singurul candidat înscris la examen a trecut cu succes de penultima probă. Șefia Parchetului Piatra-Neamț este foarte aproape de a fi adjudecată de actualul adjunct al instituției. Este vorba de procurorul Violeta Hobincu Acsinte.

Sursa: Monitorul

5.000 de nemțeni, imuni în fața gripei

Acesta este numărul persoanelor care deja au fost imunizate în ultima săptămână. Mai sunt disponibile circa 12.000 de vaccinuri.

Sursa: Monitorul

MDRT – încă un pas pentru reluarea plăţilor din fonduri europene

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, 27 noiembrie 2012, hotărârea care creează premisele pentru reluarea plăţilor externe din fondurile europene alocate României prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR). Actul normativ, iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, se referă la trei dintre axele prioritare ale POR, dar are efecte pentru întregul program.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Apaserv a dat de Culiță Tărâță

Înainte de discuțiile legate de un proiect atribuit municipiului Roman, băieții deștepti de la Apaserv au dat cu ochii de președintele Consiliului Județean , domnul Culiță Tărâță care, în termeni destul de politicoși, le-a explicat că li s-au cam înfundat drumurile.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Modernizare apă – canal Roman

Președintele CJN, domnul Culiță Tărâță a participat împreună cu o echipă de la Consiliul Județean la demararea modernizării rețelei de apă – canal din zona Romanului.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

În Neamţ, Băncile şi-au cam pierdut din clienţi

Apetitul nemţenilor pentru împrumuturile bancare, fie ele în lei sau valută, a scăzut luna trecută. Populaţia nu mai vrea să audă de credite pentru propriul consum după ce s-a îndatorat peste măsură, iar acum nu are bani cu ce să-şi achite restanţele. Doar cei care şi-au achiziţionat locuinţe şi agenţii economici care nu au dispus de lichidităţi au apelat la împrumuturi. În acelaşi timp, restanţele la creditele în lei au scăzut, iar la cele în valută au crescut.

Sursa: Realitatea

Spitalicești de toamnă-iarnă

Dimineața se numără pacienții. În Policlinica Spitalului Județean, ca să prinzi loc la rândul unde poți prinde bon de ordine, trebuie să te scoli cu noaptea în cap. Profilactic se recomandă învoirea de la serviciu pentru toată ziua, încă din ajun.

Sursa: Mesagerul

Amenzi mari pentru proprietarii cailor fără pașaport

În anul 2010 a apărut o ordonanță de urgență care acum a devenit lege. Ambele se referă la cai. Mai exact, la înregistrarea cailor și identificarea lor. În plus, legea vine cu sancțiuni foarte drastice pentru proprietarii de cai neidentificați.

Sursa: Ceahlăul

S-a bătut palma pentru modernizarea Stației de epurare de la Roman

Ieri, la Roman, a avut loc semnarea contractului de extindere și modernizare a Stației de Epurare a Apelor Uzate, situată pe malul râului Siret. La eveniment au participat conducerea CJ Neamț, cea de la Apaserv, conducerea Primăriei Roman și reprezentanții firmei care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor, o societate de profil din Germania.

Sursa: Ceahlăul

Pasajul rămâne închis, lucrările continuă

Lucrările la pasajul din fața Primărei Piatra-Neamț continuă și zilele acestea, deși inițial acestea trebuiau să fie finalizate până marți, 27 noiembrie. Printr-o dispoziție a primarului, se anunță închiderea circulației între intersecțiile străzii Ștefan cel Mare cu Petru Rareș și Ștefan cel Mare cu Dimitrie Ernici, până marți, 4 decembrie, ora 18.

Sursa: Ceahlăul

Încet, cu cardiacii, pe scăunel

Singurul lift pentru tărgi din spitalul vechi a „murit”. Motorul nu mai poate fi înlocuit pentru că nu se mai fabrică așa ceva de 25 de ani. Durata maximă de viață a unui lift este de 20 de ani, după care în mod normal ar trebui casat și înlocuit. Lifturile din spitalul nou au deja 25 de ani de funcționare…

Sursa: Ceahlăul

Val de angajări la spitalul județean

Ieri, la ședința de comitet director susținută la spitalul județean s-a aprobat scoaterea la concurs a tuturor posturilor de medici și asistenți rămase vacante pe parcursul anului 2012.

Sursa: Ceahlăul

Milioane de euro pentru apa romașcanilor

Aproximativ zece milioane de euro vor fi investiți în extinderea și modernizarea stației de ape uzate de la Roman. Miercuri, la Primăria Roman a fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea acestei investiții. Alte șase milioane de euro se vor investi, anul viitor, în extinderea cu peste 14.000 de metri liniari a rețelelor de canalizare din Roman.

Sursa: Ziarul de Roman


Pietonalul Ștefan cel Mare are o nouă față

Marți, candidatul ARD Elena Udrea și primarul Laurențiu Dan Leoreanu au inaugurat o nouă etapă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – pietonalul Ștefan cel Mare. Lucrările pentru modernizarea pietonalului au costat 22,5 milioane de lei și au fost realizate de patru firme din Roman.

Sursa: Ziarul de Roman

CJ scoate la concurs 38 de locuri de muncă

Marți, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a deblocat 38 de posturi vacante necesare funcționării serviciilor sociale din județ. Dintre acestea, 28 de posturi vor fi ocupate pentru funcționarea Centrului de Îngrijire și Asistență de la Roman, două posturi vor fi ocupate la Centrul de Îngrijire și Asistență Oșlobeni, alte două posturi vor fi scoase la concurs la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, iar șase posturi vor funcționa la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Războieni.

Sursa: Ziarul de Roman

Zeci de elevi din Israel în vizită la Roman

Miercuri, municipiul Roman a primit vizita unei delegații din orașul-frate israelian Gedera. Peste 30 de elevi de liceu din Gedera, însoțiți de cadre didactice, s-au întâlnit, în sala de ședințe a Primăriei, cu tineri din liceele romașcane. “Urez bun-venit delegației din orașul Gedera, oraș care s-a înfrățit, oficial, cu municipiul Roman. Mă bucur să revăd reprezentanți ai autorităților locale din Israel, dar și pe prietenul și fostul meu coleg Iancu Wexler, președintele Comunității Evreiești din Roman. Urez bun-venit elevilor din Gedera și sper ca aceștia să colaboreze și să lege prietenii de durată cu elevii liceelor din Roman. Această întâlnirea este un prim efect al înfrățirii orașelor Roman și Gedera, iar o prietenie durabilă între cele două comunități poate fi asigurată prin intermediul tinerilor. România a avut întotdeauna relații bune cu Israelul, sperăm ca această bună colaborare trebuie să continue”, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Sursa: Ziarul de Roman

La muncă în străinătate numai după notificarea primăriilor

Senatul a adoptat legea care obligă părinții să notifice primăriile în grija cui lasă copilul. Dacă nu respectă această obligație, părinții riscă amenzi drastice. Și cadrele didactice vor fi obligate să anunțe schimbările de comportament ale copiilor.

Sursa: Ziarul de Roman

Recuperarea datoriilor la sănătate este legală dar imorală

Anul acesta, peste 7.000 de locuitori ai județului s-au trezit că sunt datori la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, cu sume în valoare totală de cinci milioane de lei. Printre cei care se află în această situație se numără liber profesioniștii, persoanele care au obținut venituri din agricultură, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și toți cei care au realizat venituri suplimentare sau din activități independente. Toți aceștia trebuie fie să plătească, în cazul în care au fost rău platnici, fie să-și clarifice situația la CAS Neamț, chiar dacă au fost de bună credință, dar nu au știut.

Sursa: Ziarul de Roman

ISJ este executat de Fisc pentru un proiect european

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț speră să primească ajutor din partea Ministerului Educației pentru a nu rămâne fără mașinile pe care Administrația Finanțelor Publice Neamț le va scoate la licitație pe 5 decembrie. Sumele obținute din vânzarea mașinilor sunt destinate acoperirii unui titlu executor de 85.000 de euro, emis pe numele Inspectoratului Școlar Județean, în 2008, la care se adaugă penalități pentru restanțe, care se ridică la aproximativ 800 de milioane de lei.

Sursa: Ziarul de Roman

  • Social

Asociaţia de Sprijin Comunitar „ACS” anunță încheierea proiectului: FESTIVALUL DE ALTCEVA, acțiune finanțată de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret

Proiectul s-a derulat în perioada 3 octombrie 2012 – 23 noiembrie 2012 și a avut ca scop implicarea activă a tinerilor din județele Neamț și Suceava în viața comunități.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie Emanuel Elenescu – ediţia a XXII-a – organizat prin grija Liceului de Arte

“Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, a Fundaţiei “FRIENDSHIP AMBASSADORS ROMÂNIA”, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Neamţ şi finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, se va desfăşura în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2012.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Chimista Mara Ieşanu confirmă: Premiu la concursul naţional “Costin Neniţescu”

Olimpica Mara Ieşanu, elevă a Colegiului Naţional “Roman Vodă” Roman, a obţinut pe final de an încă un premiu de calibru. Eleva pregătită de profesoara Crenguţa Radu, multiplă laureată a concursurilor de chimie, a fost recompensată cu premiul a treilea la Concursul “Costin Neniţescu” (ediţia XX), organizat de Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, cu sprijinul Societăţii de Chimie din România şi al Fundaţiei C.D. Neniţescu.

Sursa: Realitatea

Campion la sportul minții

Bogdan Sava este unul dintre cei mai talentați romașcani care, încă de mici, au început să joace șah. În Roman nu mai există un club de șah, deși unii romașcani, mai în vârstă, vara, în Parcul de la Armenească, scot tabla și urmează regulile pentru a câștiga partida. Șahiștii se numără chiar pe un deget, spune tânărul acum, deși romanul a avut o tradiție și jucători de valoare.

Sursa: Mesagerul

Lansare de carte: Gheorghe Hibovski, om și mască

Astăzi, de la ora 18, la sala Teatrului de Joacă a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu”, va avea loc lansarea cărții de eseuri „Om și mască”, de Gheorghe Hibovschi. Evenimentul literar este prilejuit și de ziua de naștere a autorului.

Sursa: Ceahlăul

Bucurii de la copii pentru copii

Revenind cu o nouă ediție a campaniei „Dăruind vei fi mai bun”, Biblioteca Județeană își propune și în acest an să aducă, în „Luna cadourilor” bucurii și pentru micuții mai puțin norocoși.

Sursa: Ceahlăul

Promotorul campaniei ”Urăște!” 8000 de lei amendă pentru discriminare

Copiii cu autism și părinții acestora au obținut o victorie în fața unui mare producător de medicamente care a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Compania Secoma a fost amendată cu 8000 de lei pentru campania publicitară „Urăște!”, întrucât încalcă dreptul la demnitate al persoanelor cu dizabilități sau al celor cu afecțiuni psihice”, după cum au concluzionat membrii CNCD.

Sursa: Ceahlăul

Știri TV

  • Politic

Scrisoare deschisă către aleșii locali

Alianța România Dreaptă atenționează într-o scrisoare deschisă adresată aleșilor locali, asupra pericolului creat de USL de izolare a României față de celelalte țări ale Uniunii Europene. În acest document li se cere aleșilor locali să insiste în numele comunităților pe care le conduc, pentru ca USL să înceteze acțiunile și declarațiile anti-europene.

Sursa: 1 TV

Campanie liniștită

Campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a decurs fără incidente majore, spre deosebire de campaniile anterioare. Dacă în anii trecuți erau înregistrate zeci de incidente electorale, de această dată pe masa polițiștilor nemțeni au ajuns doar 9 sesizări, din care una nu s-a confirmat. Majoritatea reclamațiilor fac referire la afișajul electoral și provin din mediul rural.

Sursa: 1 TV

  • Administrativ

Vaccinare cu probleme… din nou

Sute de nou născuți din judetul Neamț sunt expuși riscului de îmbolnavire cu tuberculoză, dupa ce Ministerul Sănătății a sistat campania de vaccinare împotriva acestei boli. Decizia a fost luată dupa ce mai multi bebeluși au manifestat reacții adverse dupa imunizarea cu vaccinul importat din Danemarca.

Sursa: 1 TV

Multe solicitări pentru alimentele UE

Astăzi la centrul din cartierul Speranța din Piatra-Neamț, unde se distribuie ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană a sosit cel de-al doilea transport cu alimente. Numărul mare de solicitari din partea pietrenilor a facut ca în doar 7 zile să se termine majoritatea produselor aduse din depozitul județean. Până în prezent 1.800 de pietreni au intrat în posesia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană

Sursa: 1 TV

Un nou contract semnat

Astăzi la Roman, a fost semnat un nou contract de atribuire a unor lucrări în cadrul proiectului de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și canalizare din județ. Lucrările vor fi realizate în municipiul Roman de o firmă din Germania.

Sursa: 1 TV

Mii de zile de spitalizare

Peste 63.000 de bolnavi au fost internați în acest an în spitalele din județul Neamț. Aceștia au totalizat aproape 500.000 de zile de spitalizare, mai puține decât în primele 10 luni ale anului trecut. Statistica nu relevă nicidecum o îmbunătățire a stării de sănătate a populației, datorându-se reducerii numărului de pături și a perioadei de internare, conform reformei în sănătate.

Sursa: 1 TV

20 de ani de înfrățire

Pe 1 decembrie se împlinesc 20 de ani de când municipiul Piatra-Neamț s-a înfrățit cu orașele Orhei și Hliboca din Republica Moldova. Momentul aniversar va fi serbat chiar de ziua națională a României, ocazie cu care vor sosi la Piatra-Neamț delegații din orașele înfrățite de peste Prut dar și din Italia. Oaspeții vor avea parte de un program variat de evenimente, nelipsind momentele artistice, întâlnirile oficiale sau plimbarea cu telegondola

Sursa: 1 TV

  • Social

Repere istorice și morale

Elevii Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț au sărbătorit mai devreme Ziua Naționala a României. Aceștia s-au întâlnit cu membri ai Academiei Oamenilor de Știință filiala Neamț , care le-au vorbit despre evenimente legate de ziua de 1 Decembrie din perspectiva istorică, dar și din experiența proprie.

Sursa: 1 TV

Despre „Om și mască”

Eveniment editorial mâine la Teatrul de Joacă din cadrul Bibliotecii Județene G. T. Kirileanu. Omul de teatru Gheorghe Hibovschi lansează o nouă lucrare, intitulată „Om și mască”.

Sursa: 1 TV

Contact Revista Presei: Telefon 0233.222011

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate