Redirectioneaza 2% pentru SMURD – Campania 2011

0

Nu lasa distanta pana la spital sa devina incurabila! Ajuta-ne sa scurtam distante ca sa prelungim vieti!

Ca in fiecare an, Fundatia pentru SMURD demareaza in aceasta perioada campania de informare privind redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre aceasta structura.

Daca pana acum scopul acestei colecte a fost acela de a aduna fonduri pentru achizitia, imbunatatirea si mentinerea in standarde a logisticii SMURD in general, de aceasta data campania isi propune atingerea unui obiectiv concret, punctual.

Cu siguranta va este cunoscut faptul ca un procent destul de mare dintre vietile pe care SMURD reuseste sa le salveze se datoreaza vitezei de reactie si a timpului scurt de interventie, mai ales atunci cand este vorba despre cazuri care necesita transportul pacientului cu elicopterul. Din pacate, insa, ca orice aparat de zbor usor, elicopterul are neajunsurile sale. Au fost cazuri cand interventiile SMURD s-au complicat pentru simplul fapt ca vremea nu a permis pilotilor elicopterului sa decoleze. Au existat, de asemenea, situatii in care distanta pana la prima unitate spitaliceasca abilitata sa intervina a fost prea mare iar aceasta s-a constituit intr-un factor determinant in evolutia cazului, fiind ingreunata efectuarea unor misiuni aeromedicale SMURD.

Tocmai din aceste motive ne-am gandit ca a sosit momentul urmatorului pas – achizitionarea unui avion medical pentru urgente. Achizitionarea unui astfel de aparat de zbor, dotat ca atare, gandit pentru a fi o „ambulanta aeromedicala” care sa puna la dispozitia medicilor si asistentilor care il deservesc tot ce este nevoie pentru protejarea vietii pacientului, presupune, insa, un efort financiar mai sustinut si mai multa bunavointa din partea societatii civile.

Bunavointa demonstrata, de altfel, in ultimii ani. Ultima campanie de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, cea din anul 2010, a indreptat catre SMURD cu 80% mai multe fonduri decat campania din anul 2009. Constientizarea la nivelul opiniei publice si a societatii civile a scopurilor „Fundatiei pentru SMURD” si a importantei activitatii in sine a SMURD ne-au dat curaj sa gandim acest urmator pas – achizitionarea unui avion sanitar pentru urgente.

Pana in acest moment, pe durata anului 2010, SMURD a pus in practica acest deziderat prin inchirierea unui astfel de avion. Acest lucru a dus deja la executarea a peste 40 de misiuni umanitare, pentru salvarea a peste 40 de vieti, dintre care 13 copii, cu varsta mai mica de 6 ani.

Revenind la anii trecuti, trebuie spus ca, din fondurile rezultate prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit statului de catre populatie, Fundatia pentru SMURD a dezvoltat o serie de proiecte pentru sprijinirea activitatii SMURD, cum ar fi:

– in 2009: dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeromedicale de la Bucuresti, Iasi si Tg-Mures, achizitionarea defibrilatoarelor de simulare pentru centrele de instruire SMURD, achizitionarea si echiparea centrului de comanda SMURD, sprijinirea construirii centrului de pregatire de la Bihor, construirea bazei aeromedicale in sistem-container la Bucuresti, achizitia echipamentului medical pentru elicopterul SMURD de la Tg. Mures, mentenanta autoturismelor si dotarea cu echipamente necesare activitatii de interventie in judetele Arad, Bistrita, Bucuresti, Cluj, Constanta, Harghita, Iasi, Mures si Sibiu in valoare de peste 500.000 RON.

– in 2010: avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, dotarea noilor centre de formare cu echipamente medicale si de instruire etc., sprijinirea construirii centrelor de instruire de la Cluj, Sibiu si Timisoara, dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeriene de la Cluj si Tulcea, sprjinirea dotarii si asigurarii mentenantei echipamentelor si autoturismelor folosite in activitatea de interventie in judetele Alba, Bihor, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Harghita si Mures in valoare de peste 1.200.000 RON.

Pentru mai multe detalii privind proiectele desfasurate in aceasta perioada puteti consulta pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD: www.fundatiapentrusmurd.ro, sectiunea: „Proiecte-Proiecte intreprinse”.

Reamintim pe aceasta cale ca toate investitiile realizate din fonduri provenind din campaniile „2%” nu au facut altceva decat sa ne usureze munca si, nu in ultimul rand, sa ne ajute sa salvam mai multe vieti, acesta fiind, in final, dezideratul si scopul existentei noastre ca structura.

Pentru asigurarea in cele mai bune conditii a functionarii serviciilor medicale de urgenta, Fundatia pentru SMURD va continua procedura de sprijinire a centrelor SMURD din fondul sumelor adunate prin intermediul campaniei de directionare a procentului de 2% din impozitul datorat statului.

Va stam la dispozitie pentru mai alte informatii si, in acest sens, atasam datele de contact:

Tiberiu Fechete, director executiv

e-mail: [email protected] Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Geo Procopie, ofiţer comunicare

e-mail: [email protected] Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina. Fundatia pentru SMURD sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare ti Descarcerare (SMURD) ti dezvoltarea asistentei medicale de urgenta.

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical ti tehnic de urgenta ti prim ajutor din Romania.

Dr. Raed ARAFAT

Presedintele “Fundatiei pentru SMURD”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate