Ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel a vizitat Neamtul

0

In prima parte a vizitei, ambasadorul Poloniei s-a întâlnit cu oficialități din Neamț urmând ca in partea a doua să fie oaspetele orașului Bicaz .
Pentru romani este foarte important de urmrit ce se intampla cu fondul de pensii din Polonia in aceste zile deoarece Romania a copiat modelele de fonduri de pensii europene iar nu de mult Ungaria a nationalizat acest fond de pensii iar in aceste zile guvernul polonez condus de Donald Tusk propune trei opţiuni alternative pentru reformarea sistemului de pensii.
Prima opţiune constă în anularea deţinerilor de non-equity din portofoliul fondurilor de pensii. Potrivit raportului publicat de Guvern, toate active fondurilor private de pensii, cu excepţia celor investite în acţiuni, vor fi transferate în sistemul public de pensii (ZUS în poloneză).
A doua opţiune presupune ca participanţii la fondurile de pensii private să primească dreptul de a decide dacă vor mai dori să rămână în sistemul private sau vor dori să fie transferaţi în sistemul de stat (ZUS).
Iar a treia opţiune este ca cei care vor să rămână în fondurile private să fie obligaşi să plătească o contribuţie suplimentară de 2% din salariu.
Este interesant de urmarit raspunsul excelentei sale ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel la intrebarea pusa de noi dar si mai important este de urmarit ce va face Polonia cu acest fond de pensii pentru ca inevitabil in viitorul apropiat si Romania va trebui sa adopte ori varianta ungureasca ori cea poloneza .

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate