Război între primar și directorul Publiserv

2

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a cerut demisia directorului Publiserv, Gheorghe Triboi. Deși această demisie miroase a execuție politică (click aici), așa cum ne-am obișnuit cu actuala guvernare, se practică modelul unor scandaluri artificiale care au în spate niște interese personale. (citește și Iulian Bulai a reușit să ne facă județul de râs)

FOTO: Facebook

Primarul Andrei Carabelea a precizat pe Facebook „În dimineața zilei de marți, 6 ianuarie, (sic!) pe străzile municipiului s-a circulat foarte prost din cauza poleiului. S-au produs 7 accidente rutiere. Ca urmare a carosabilului impracticabil, Primăria a fost sancționată cu avertisment de către Poliția Rutieră.”

Firma responsabilă de deszăpezire este Publiserv, iar primarul a continuat să explice că este nemulțumit de activitatea directorului Triboi care în acele momente, se pare, era în concediu. Postarea integrală a primarului poate fi citită mai jos.

Astăzi, tot pe facebook, Gheorghe Triboi a oferit un drept la replică:

„Referitor la evenimentele din miercuri 6 ianuarie 2021 descrise de dl. primar al orasului Piatra Neamt, Andrei Carabelea in postarea de mai jos si in conformitate cu mandatul de Director General al Societatii Publiserv SA pe care il detin, aduc la cunostinta cetatenilor orasului urmatoarele precizari: In ziua de marti 6 ianuarie 2021 in Piatra Neamt nu s-a intamplat nimic din cele spuse de dl primar. Ziua de marti 6 ianuarie nu exista. Este vorba de ziua de miercuri 6 ianuarie.

Cu privire la incidentele consemnate de dl. primar va aduc la cunostinta ca in baza contractului de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului si conform articolului 67 din contract, Publiserv SA a actionat in maxim o ora de la avertizarea primita. Adica conform contract, unde se prevad trei ore.

In numele societatii imi cer scuze fata de cetatenii orasului fata de disconfortul creat.

Imi asum ca pe viitor sa facem uz de toata experienta pe care o avem la Publiserv sa elaboram programe de interventie mai rapide, mai eficiente.

Publiserv SA nu are obligatii de subordonare manageriala fata de Primar, PNL, USR, Pro Romania..etc. Societatea are doar obligatii contractuale fata de Municipiul Piatra Neamt si in general responsabilitati fata de cetatenii orasului beneficiarii directi ai serviciilor noastre.

Primarul nu poate suna angajatii Publiserv si sa dea dispozitii. A facut-o. Din informatiile pe care le-am obtinut ulterior.

Unde umblu eu, pe ce bani muncesc si cat si cum muncesc sunt lucruri care nu fac obiectul agendei primarului Carabelea. Sunt prevazute in contractul de mandat pe care il am cu societatea Publiserv SA. Il voi transmite d-lui primar pentru a se limpezi atat cu privire la atributiile mele cat si ale dansului.”

Dincolo de lupta politică pentru instaurarea unui nou director numit politic la Publiserv de PNL+USR, partide care spuneau că nu vor face numiri politice, observăm o declarație care ar trebui să ne pună pe gânduri a primarului Carabelea. Acesta s-a trezit afirmând că s-au produs niște accidente ”Ca urmare a carosabilului impracticabil”. Deci, în urma acestei propoziții avem două scenarii.

1. Cei care au făcut accidente în acea zi pot cere în instanță anularea sancțiunilor date de poliție pentru că însuși primarul municipiului și-a asumat cauza. Asta ar mai însemna că polițiștii care au întocmit procese verbale în care nu au trecut vina administratorului drumului ar putea fi pasibili de sancțiuni.

2. Firmele de asigurări se pot îndrepta împotriva administratorului drumului pentru a plăti toate daunele, deoarece administratorul drumului, adică UAT Piatra-Neamț, tocmai și-a recunoscut vina prin vocea primarului Carabelea.

Problema celor două scenarii este că ambele produc pagube decontate din bani publici, deoarece am cercetat și Publiserv a acționat cu antiderapant la o oră după ce au fost anunțați, iar contractul dintre ei și primărie prevede maxim 3 ore.

Vom urmări îndeaproape acest subiect și vom cere lămuriri oficiale din partea poliției pentru a afla dacă primarul Carabelea a mințit sau chiar ”S-au produs 7 accidente rutiere. Ca urmare a carosabilului impracticabil (…)”.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. paul spune

    Interventiile pt.deszapezire se fac de la ora 4 am.Se actioneaza conf.reglem.in vigoare.

  2. Adrian spune

    Să le dea mesaj de la ora 4 dimineața ca să vină la timp pe teren :))
    Să vedem cum se vor prezenta mâine,mai ales că sunt anunțate ninsori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate