Proiecte mari pentru Perla Moldovei: centură ocolitoare, centru balnear pe Cozla și hub industrial

11

Deputatul PSD, Alexandru-Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, candidează în mod oficial la fotoliul de primar al municipiului Piatra-Neamț. Anunțul a fost făcut pe 31 iulie la sediul PSD Neamț.

În cadrul unei conferințe de presă, Răzvan Cuc a precizat că sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute.

„În primărie proiectele trebuie să curgă. Nu trebuie să ne fie frică de proiecte mari. Nu există „Nu se poate”. Doar dacă nu vrei, nu se poate. Dar atât timp cât ai o experiență în administrație trebuie să o pui în spatele proiectelor și să reușești.”, a declarat Răzvan Cuc.

Citește și Răzvan Cuc, candidatul PSD la Primăria Piatra-Neamț

Hub industrial

Unul dintre proiectele pe care vrea să le implementeze Răzvan Cuc este dezvoltarea unui parc industrial în Piatra-Neamț pentru că locurile de muncă sunt principalul obiectiv al său.

„Primăria nu poate să genereze locuri de muncă decât prin aparatul propriu, dar poate fi un facilitator de condiții pentru crearea lor. E nevoie de un parc industrial și de investitori puternici care vor să vină în Piatra-Neamț și care să aibă în primar și în primărie un partener de discuții care să găsească soluții de implementare. Așa putem aduce înapoi și tinerii acasă să lucreze. Nu vreau să mai aud că tinerii pleacă din Piatra-Neamț după facultate pentru că nu își găsesc un loc de muncă. Nu este normal.”, a precizat candidatul PSD.

Centura municipiului

Pe lângă dezvoltarea economică, trebuie să avem și infrastructură.

„Ardealul, Banatul sunt zone dezvoltate pentru că au infrastructură care atrage de la sine și investitorii. În timpul mandatului meu am lansat foarte multe proiecte pentru România, am finanțat obiective de peste 100 milioane de euro în Neamț. Din acest motiv consider că este important să avem și o centură a municipiului Piatra-Neamț care să deservească investitori care vor veni. E un obiectiv deosebit de important care trebuie pornit și implementat într-o perioadă de 4 ani.”, a explicat Răzvan Cuc.

Centru spa pe Cozla

În trecut, datorită resurselor naturale (izvoare minerale) de pe Cozla, municipiul Piatra-Neamț era denumit Perla Moldovei. Localitatea era desemnată stațiune balneară. Din păcate, resursele naturale nu au fost fructificate așa cum trebuia, spune Răzvan Cuc.

„Principala grijă a primarului trebuie să fie aceea de a aduce bani și de a face bani pentru comunitatea pe care o administrează. De ce nu putem construi pe Cozla cel mai luxos centru spa și de tratament din Europa? Ce ne oprește pe noi să facem lucrul acesta? Am auzit tot felul de probleme de mediu, că nu se pot capta izvoarele. Dar dacă le avem, de ce să nu o facem?

Am întâlnit probleme nenumărate de-a lungul mandatelor mele, probleme de mediu, de situri naturale, de exproprieri. Orice se rezolvă dacă vrei. Cât timp știi ce să ceri și cum să pui problema, nicio instituție din România nu se poate opune dezvoltării. Toți vor da avize, dar trebuie să vii cu un proiect concret.”, a mai spus Răzvan Cuc.

Promisiune de parteneriat pentru drumul expres Piatra-Neamț – Bacău

Consiliul Județean Neamț și Primăria Piatra-Neamț ar putea îngloba proiectul centurii ocolitoare a municipiului în proiectul drumul expres Piatra-Neamț-Bacău, al cărui studiu de fezabilitate a fost semnat în mandatul lui Răzvan Cuc. Întrucât legislația s-a modificat, tipul acesta de proiecte pot fi implementate și de autoritățile locale, nu doar de minister. Acest drum poate lega centura municipiului Piatra-Neamț de centura Bacăului, dar și de autostrada București – Suceava.

Citește și Arsene și Cuc modernizează împreună Perla Moldovei – Piatra-Neamț

„Asta trebuie să facă un primar care își propune proiecte mari. Proiecte mari de infrastructură, locuri de muncă.  Nu vorbim de 2-3 străduțe și ce s-a făcut până acum prin Piatra-Neamț.

Răzvan Cuc a făcut pentru județul Neamț cât nu au făcut toți ceilalți la un loc. Am promis că reabilitez 90% din infrastructura județului, asta am făcut. Promit și acum că împreună cu Răzvan Cuc vom face centura ocolitoare la Piatra-Neamț, vom face drumul expres la profil de autostradă Piatra-Neamț – Bacău, un parc industrial, un centru spa pe Cozla pentru turism balneo. Sunt proiecte care necesită 3-4 ani ca să fie făcute.”, a punctat și președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Cornel spune

  Cate baliverne mai promiteti, dar de la mandatul Dl. Rotaru nu a fost in stare nimeni sa reabiliteze portiunea de strada de la regiment catre Izvoare e ca dupa razboi

 2. Snaider Paul spune

  Doamne ajuta ! Dar, pana va fi gata centura, montati o oglinda in pasajul subteran de la regiment pentru a vedea masina care vine din stanga dinspre Izvoare ! Este foarte periculos : este panta, curba si vizibilitate (pe stanga ) zero !

 3. codrin spune

  Nu sunt fan PSD, ci critic, mai degraba. Pentru ce a facut Arsene (investitiile in infrastructura), jos palaria. Am inca rezerve vis-a-vis de calitatea lucrarilor executate dar spre sa imi fie risipite. Fata de programul anuntat al d-lui Cuc, sunt de parere ca nu poti infiinta un hub/parc industrial fara sa ai mai intai infrastructura. Asadar prioritatea o constituie executia unui drum expres Piatra-Neamt – Bacau si a unei centuri ocolitoare. Notez pozitiv propunerea unui cititor referitoare la calea ferata….
  In ceea ce priveste centrul balnear, asta e gogoasa. Structura geologica a dealului Cozla va pune serioase probleme pentru executia oricarei constructii si va manca resurse mult peste necesarul in conditii normale (a se vedea ce se intampla cu stalpii de sustinere a telegondolei, aluviunile carate in str. Stefan cel Mare si Obor/Nicu Albu dupa fiecare ploaie precum si multitudinea de proprietari care vor sa-si vanda casele de la poalele Cozlei)
  In concluzie, in opinia mea, prioritare sunt investitiile pentru constructie drumuri noi, largire drumuri existente, pasaje, fluidizarea traficului, interconectarea cu reteaua de autostrazi si apoi parcurile industriale.

 4. jiji spune

  Ieri era un ambuteiaj pe varianta in toate directiile doar pt ca nu exista un pasaj peste calea ferata care sa te scoata pe Podul Caprioara. Uite un proiect. Asteptam rezolvarea.

 5. Dan spune

  De ce mi-ati cenzurat comentariul? Sunteti oficina PSD? Jenant!!!!

  ADMIN: Nu exista nici un alt comentariu de pe acest nume sau IP …

 6. UnudinPiatra spune

  O intrebare pentru Dl. Cuc: MUNICIPIUL PIATRA-NEAMT CAND VA AVEA RETEAUA DE APA MODERNIZATA? IN MOMENTUL ACTUAL RETEAUA ORASULUI E CIUR! VORBITI DE CENTRU SPA.. APE MINERALE.. CAND RETEAUA CURENTA DE DISTRIBUTIE APA E VECHE DE 50 ANI…

 7. Ilie Maria spune

  Sunt convinsa ca va realiza ce s a propus daca va fi ales.Pietreni fiti alaturi de o echipa tinara care vrea sa schimbe statutul orasului apatic in unul efervescent care sa fie nuit din nou perla moldovei.Toti avem nevoie de o baza de tratament,de investitori.Rupeti lantul nepasarii si al stagnarii si votati oamenii tineri cu initiativa si resurse

 8. Stroi ion spune

  Domnul Cuc, are posibilitatea de a schimba ceva în Piatra Neamț, știe, poate și vrea, dacă și noi îl sprijinim, municipiul Piatra Neamț poate înflori.

  1. Dan spune

   Daca autoritatile locale, nu vor face loby la Bucuresti, cu toate resursele pe care le detin , pentru trecerea caii ferate de la Bicaz Chei la Gheorgheni, degeaba se vorbeste despre parcuri industriale si altele. Problema este ca acest lucru , trebuie mai intai sa-l inteleaga ai nostri, cei de aici de acasa. Abia atunci cand le va intra ideea bine in cap, avem sanse sa obtinem ceva de la Bucuresti.

 9. Maria Adam spune

  Felicitari, Doamne ajuta sa poata fi infaptuite toate proiectele!

  1. Dumi J. spune

   Dacă aș ști 100% ca este adevărat l-aș vota fără nicio reținere

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate