Poluare pe Bistrița (FOTO/VIDEO)

0
FOTO: Facebook/ Esti din Neamt dacă

Un utilizator a postat astăzi pe Facebook o imagine cu deversări în Bistrița în zona Cut, precizând că a observat și pești morți. „Sper ca autoritățile sa se autosesizeze!”, a spus autorul postării.

În această seară, vicepreședintele USR Neamț, Florin Zaharia, a postat pe pagina sa de Facebook un video care arată, cel mai probabil, efectele unei deversări de dejecții sau reziduuri menajere industriale în Bistrița. Deși Florin Zaharia face trimitere la Stația de Epurare, nu se poate exclude nici deversarea din vidanje sau alte metode discutabile… Nu ar fi prima dată când s-ar întâmpla acest lucru în apele din Neamț.

Despre acest lucru cu siguranță pot spune mai multe instituțiile abilitate.

După o perioadă în care majoritatea cetățenilor au respectat măsurile impuse de autorități, a sosit și clipa mult visată când se poate ieși la plimbare. Însă, cei care au ajuns pe malul Bistriței, în aval de zona de deversare a apelor uzate de la Stație de Epurare din Piatra-Neamț, au avut parte de o priveliște nu prea plăcută, după cum se poate vedea și în videoclip. Este vorba despre aceeași stație de epurare care îi deranjează fonic pe cetățenii din strada Gara Veche și pentru care colegul meu, deputatul Iulian Bulai, a sesizat de nenumărate ori Garda de Mediu și Ministerul Mediului. Din păcate, fără ca acestor instituții să le pese într-adevăr să rezolve problema de acolo. Oare mai exista vreo autoritate a statului nostru care să ia masurile necesare? Poate alta decât Garda de Mediu de la Neamț, pentru care deșeurile medicale sunt catalogate drept compost, cum am arătat tot aici în cazul depozitului ecologic din oraș. Curaj, domnilor comisari, este o problemă gravă și ne așteptăm cu toții să vă faceți treaba!”, a declarat Florin Zaharia.

VIDEO: Florin Zaharia

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate