SGA Neamț explică fenomenul apărut pe Bistrița, în zona Cut. Pentru sesizări există dispecerat non-stop

0

Urmare a articolului apărut în publicația online ziarpiatraneamt.ro cu titlul „Poluare pe Bistrița”, în zona Cut, în data de 17.05. 2020, specialiștii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț s-au autosesizat, astfel personalul Laboratorului de calitate a apei s-a deplasat în zona respectivă recoltând probe de apă din secțiunile: râu Bistrița – Cut 200 m amonte pod, râu Bistrița pod Cut, râu Bistrița – Cut, 150 m aval pod. Zona se află aval de evacuarea stației de epurare a CJ Apa Serv Neamț.

În urma controlului efectuat, nu s-au depistat alte surse de impurificare a apei sau mortalitate piscicolă.

Parametrii de calitate fizico-chimici analizați: PH, oxigen dizolvat, CCOMn, N-NH4 (amoniu) îndeplinesc condițiile stării bune de calitate pentru protecția sistemelor acvatice, conform ord. 161/2006, al MMGA. În urma evalării pe baza analizelor aferente, a rezultat o stare a calității bună, pentru corpul de apă Bistrița.

În perioada 11-17 mai 2020, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, debitelor scăzute, morfologiei albiei care a permis stagnarea apei și evacuării constante a unui debit de apă uzată epurată (stația de epurare a CJ Apa Serv Neamț fiind situată în amonte) toate acestea au constituit factori favorizanți ai proliferării biomasei și apariției fenomenului semnalat, acela de expandare și plutire pe suprafața apei a materiei organice.

Reprezentanții SGA Neamț vor continua monitorizarea periodică a secțiunii corpului de apă Bistrița aval de stația de epurare Piatra-Neamț.

Nu în ultimul rând, reamintim că în cadrul SGA Neamț funcționează un dispecerat non-stop. Persoanele care doresc să sesizeze probleme în legătură cu apele sau să solicite informații o pot face la numărul de telefon 0233/217177 sau la e-mail: dispecer@sgant.das.rowater.ro.

Comunicat SGA Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate