Ilegalități cu material lemnos, în Neamț – Controale și confiscări [FOTO]

0

În ultima săptămână, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au confiscat 186 de metri cubi de material lemnos în valoare de 64.000 lei, în urma unor controale efectuate pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.

În perioada 11 – 15 mai a.c., polițiștii de ordine publică au organizat acțiuni și controale pe raza mai multor localități pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și pentru asigurarea legalității transportului și comercializării cu material lemnos.

În cadrul activităților specifice de cercetare desfășurate într-un dosar penal, polițiștii, alături de specialiștii silvici au confiscat de la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul forestier, peste 155 de metri cubi de lemn rotund, esență rășinoase.

În urma neregulilor silvice constatate pe parcursul acțiunii, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea nr. 171/2010, în valoare de 23.000 de lei.

Ca măsuri complementare, s-au confiscat 31 de metri cubi de material lemnos de diverse sortimente, în valoare de 64.000 lei.

De asemenea, polițiștii au descoperit în lacul de acumulare Izvorul Muntelui din localitatea Bicaz, o plasă de tip monofilament în care erau 20 de kilograme de pește, de diferite specii, ce a fost redat mediului natural. În urma ilegalității constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de OUG 23/2008 R privind pescuitul și acvacultura.

În aceste activități au fost angrenați și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ şi Direcţiei Silvice Neamţ.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prin sancționarea ilegalităților comise în sfera circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate