În continuare se deversează tone de dejecții în lacul Bâtca și noi bem apă de acolo

5

Acum doi ani de zile, în luna februarie, atrăgeam atenția că în sursa principală de apa a municipiului Piatra-Neamț se deversează tone de dejecții de la mai toate casele și pensiunile de pe malul lacului. (clic aici pentru articol)

La acea vreme am făcut verificări și doar 5 pensiuni din jurul lacului aveau contract pentru vidanjare. Acum înțelegem că ar mai fi încă 3 … restul, neconectate la canalizare, deversează dejecțiile în apa de unde bem noi pietrenii apă.

Pietrenii sunt luați de proști deoarece majoritatea boierilor care au proprietăți pe malul lacului nu pot fi deranjați. La ultima conferință de presă de la Garda de Mediu ni s-a spus că nu au personal îndeajuns să controleze și oricum cei care deversează dejecțiile o fac sâmbăta și duminica când Garda de Mediu nu lucrează.

Concluzia este tristă. Deși facem presiuni mediatice de ani de zile, în continuare pietrenii beau apă din sursa unde se deversează ilegal tone de dejecții iar autoritățile găsesc motive penibile să nu ia măsuri care ar putea deranja pe unii bogătași cu proprietăți pe malul lacului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. gigi spune

  trebuie sa fii prea prost sa bei apa de la robinet in zilele astea…probabil romanii asteapta decizia comitetului de partid si cuvantarea de an nou a tovarasului…ca doar masinile s-au schimbat, mentalitatea a ramas la fel: prostia tovaraseasca romaneasca nu moare niciodata (brand de tara): tara te vrea prost!…obiectiv indeplinit, tovarasi….

 2. Nelu spune

  DE Ce ar fi la Piatra Neamț altfel decât e in Metropola București , unde știți bine sunt o salba de lacuri ,nu unul cum e la P NT și care și acelea sunt mai infestate decât Batca Și Culmea acolo chiar locuiesc niște. BOIERI , Ciocoi de tip nou cu conexiuni aproape peste tot ,( Important NU e sa știi CI sa ai telefonul Celui care Trebuie )

 3. xx spune

  Acum vreo 2 ani era mare agitatie ca apele Bistritei sint infestate cu o bacterie Listeria(acum cu scandalul somonului afumat aflam ca este a doua bacterie periculoasa de pe la noi),cei de la apaserv au gasit o metoda de tratare a apei dupa citeva zile de intrerupere a apei potabile(cu alta adaosuri chimice si costuri suplimentare),dar nu sa mai spus nimic de apa Bistritei daca mai are sau nu bacteria

 4. Ursul maro spune

  Bogatasii…
  De fapt, saracii nu au bani sa faca raatii la WC-uri publice.Dar viata e cu surprize.

 5. Draghiceanu A spune

  Sănătatea oamenilor nu contează, mereu avem E-colii, Heliobacter Pilory… tot felul de bacterii din apa scumpa pe care o bem.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate