De ce unii oameni trăiesc mai mult

1

Nu o spunem noi, o spun cei care au studiat ani de-a rândul factorii care ar duce la creșterea mediei de viață a fiecărui individ. Acest „bonus” al celor 4 ani a fost calculat după ce s-au luat în considerare sexul și statutul marital al celor care au decedat, doi factori cu un impact generos asupra longevității.

Se pare că afilierea religioasă, sau cu alte cuvinte, oamenii credincioși, trăiesc mai mult. Apartenența la religie, voluntariatul precum și alte activități derulate în sfera credinței, dau oamenilor un sentiment puternic de utilitate, ca să nu mai vorbim de faptul că nu apelează la practici nesănătoase precum alcoolul, fumatul, s.a.m.d. În plus, multe religii promovează rugaciunea, meditația ca forme de eliberare a stresului, așa încât, teorie sau nu, rezultatul este totuși unul favorabil.

Studiul a fost publicat în jurnalul „ Social Psychological and Personality Science” (n.r: știința social-psihologică și a personalității).

Sursa: Sciencedaily

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. IoanPopescu spune

    Așa este,dar se uită esențialul: Cu cât ești mai bine plăcut lui Dumnezeu,cu atât e mai bine pentru tine.Numai Dumnezeu hotărăște viața și moartea omului! Această ultimă afirmație mi-a spus-o marele nostru duhovnic al poporului român arhimandritul părintele Iustin,când sufeream din greu după ce scumpă mea mamă fusese chemată la Domnul nostru Dumnezeu…și tot îmi reproșăm că dacă mai făceam ceva pentru dânsa poate ar mai fi trăit…Poate este bine să medităm adânc în acest sens…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate