Cine a deversat dejecții în Lacul Bâtca Doamnei ?

Deoarece bacteria care a infestat Lacul Bâtca Doamnei este una provenită cert din rezidurile din fosele septice, sau mai clar din dejecții, am făcut o mică investigație să vedem de unde ar putea ajunge dejecțiile în lacul de acumulare.cine-a-infestat
Deoarece în jurul lacului nu prea există canalizări, toți deținătorii de pensiuni, vile și palate au fose septice pe care trebuie să le golească. De exemplu, o pensiune cu un trafic mediu golește săptămânal fosa septică. Această golire se face cu mașini speciale numite vidanje care colectează dejecțiile și le descarcă la stația de epurare. Am verificat la stația de epurare să vedem care din zecile de pensiuni din jurul lacului figurează cu astfel de servicii efectuate, ca prin excludere să vedem cine dă dejecțiile în lac sau au fosele septice făcute în așa fel încât totul să se scurgă în pământ și evident în pânza freatică.
Răspunsul celor de la Apa Serv a fost unul care îngrozește : din verificarea evidentelor noastre, în perioada august 2015 – până în prezent figurează cu descărcări provenite din vidanjări următoarele societăți :
1. S.C. Camping Troian;
2. I.I. Jitaru Elena ;
3. Pensiunea Carmena;
4. S.C. Braves S.R.L.;
5. Pensiunea Alexia.

Deci, din zecile de pensiuni de pe malul lacului, acestea sunt singurele care nu deversează dejecțiile în lac? Păi în acest caz cei care se ocupă de mediu la Neamț ori sunt corupți până în măduva oaselor, ori sunt foarte incompetenți.
Dacă mai toți șmecherii care stau de la Ursuleț și până pe partea cealaltă a lacului se cacă în apa din care bem noi, cei din oraș, înseamnă cu suntem cu toții niște proști iar autoritățile, începând cu Garda de Mediu, sunt lovite de incompetență. Ca să nu mai spunem de oamenii politici pe care i-am votat tocmai ca să se ocupe de problemele noastre și când colo, ei și prietenii lor se cacă în apa pe care noi o bem.
E strigător la cer ce se întâmplă în acest oraș !

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

46 Comentarii
 1. Cercel Danut spune

  Trebuie inchisa captarea de suprafata, fara a se mai sta la discutii!

 2. Carmen Tutoveanu spune

  Minune:avem nu doar coruptie fara corupti,dar si apa poluata fara poluatori.Taci si bea !

 3. Nicolae Birsan spune

  Eu am spus sa mergeti in coada lacului . De ce nu mergeti si pe partea celalta a lacului ??? Este mare JALE …..:p

 4. Vali Andrieș spune

  Felicitări pentru realizarea acestui articol și mai ales pentru munca de investigație depusă. Bravo! Avem nevoie de așa jurnalism la noi in oraș

 5. cititor40 spune

  Apa Bistritei nu mai este „cristalina”,de zici ca totul era de basm la I.CREANGA-la fel si cu Ozana-.De la Borca in aval este tragedie!Intr-o vara un grup de ieseni au curatat apa din acumularea Bicazau strans zeci de tone de PET-uri, iar peste o saptamana era la fel de murdara!Cred ca trebuie inceput cu gospodaraiile din amonte:cine nu are fosa,nu plateste colectarea gunoiului sau nu preda gunoiul la unitati specializate ,AMENDA .Cu regret, romanul nu se disciplineaza, fara a avea frica de ceva.Singuri ne batem cuie in talpi .Degeaba duc gunoiul, la pubela, selectat, daca vine o masina si culege metal menajer,rezidual plastic sticla la un loc!

 6. domnu' dan spune

  Tot e de rahat in ceea ce priveste activitatea Apaserv. Mai putin pretul.

 7. Viorel Toma spune

  Treceți noaptea prin zona pensiunilor de la ursuleț și vedeți ce miros îngrozitor este.

 8. Coco spune

  Cine nu a deversat dejecții în lacul Bâtca Doamnei ?
  Era mai bun titlul ! ?

 9. Filip Mihai spune

  …si mai scumpesc apa…sa nu intri peste ei sa i iei la bataie ca asa merita…o bataie sora cu moartea

 10. marcel spune

  Pai in cazu asta ar trebui sa apara si niste intreprinzatori ,,P F ,, care daca apa e asa cum se spune sa colecteze in niste recipiente dupa care sa o transforme in Gelato cu,, Caca O Vali ,, cum striga unii conationali ,respectiv Cacao si vanilie ,aroma naturala ,fara E uri ,ori care sa predea cursuri de inot subacvatic de explorare ptr a curata Lacul care a ajuns O ,,MOja a ja caca ,,

 11. murino spune

  Cei de la Mediu fac blatul cu poluatorii.”Stii nene, te-a turnat ala, ce facem”?.Nenumarate cazuri concrete…

  1. maria spune

   Comisarul Pietrariu de la mediu e pus politic prea putin il intereseaza de apa pe care o bea Nemteni iar angajati dansului de abia isi tarraie besinile prin curtea institutiei de la garda de mediu parerea mea ar trebui schimbata si matura de la intrare dapai acei comisari

 12. Nicolae Ciobanu spune

  Cred că, pentru a (se) stîrpi bacteria cu pricina, autorii catastrofişti ar trebui să Nu se mai kce pe cele 3 căi lor fireşti: pop-oul, mintea şi fiţuica… Iar, ca să primească Nobelul pentru Ecolo, să propună o soluţie genistică prin care Întreaga Faună Acvatică să-şi sape fose septice în mediul de trai! … Ori să fie obligată la pamperşi pe viaţă. Cum, cine să îi producă: ştiriştii cu idei-trăsnet. A-propo: iată că loccoii localnici i-au molipsit deja cu morbul bacteriei de lac pe toţi cei care şi-au tras apa de consum din lacuri de baraj: de la Vidraru şi Ciric, la Dîmboviţă. Asta, da, pestă idioţină!

 13. Antoneta Radulescu spune

  Domnul Primar stie???

 14. AntiProști spune

  Concluzie:
  Kk locuitorilor de la „ursuleți” e mult mai dăunătoare mediului decât a celor din amonte de Cuiejdi.
  Mama lor de bacterii securiste!

 15. Mishu spune

  S-a declarat pe undeva că „problema” s-a rezolvat prin schimbarea sursei, adică prin captări… subterane, ceea ce înseamnă prin captare de izvoare şi/sau apă din pânza freatică. Praf în ochi şi dezinformare/manipulare pe faţă, prieteni!
  La o populaţie de cca 100000 de locuitori cam câte izvoare ne trebuie, fraţilor, la asta v-aţi gândit?!
  Oare de ce autorităţile ne consideră imbecili, când e vorba doar de o simplă logică… aritmetică, nu de analiză matematică, logaritmi, fractali etc. ???

 16. Vand Fose:) spune

  Bun venit in secolul 21! Exista fose septice care nu se vidanjeaza! Si soc! Aceste fose sunt chiar mult mai uzuale decat cele conventionale, vidanjabile! O ancheta jurnalistica deosebita, complet irelevanta, dar deosebita:) „Smecherii care stau la Ursulet se caca in apa”…o concluzie care ar trebui predata in facultatile de jurnalism… Oricum, rar mi-a fost dat sa vad un articol mai caraghios 🙂 O exemplu clasic despre cum sa bati campii aiurea. Felicitari!

  ADMIN: Din pacate sunteti pe langa subiect. Am cercetat si fosele de care vorbiți sunt bune doar pentru locuinte și inutile la un debit mare de dejecțtii cum e cazul unei pensiuni. Din acest motiv am si vorbit in special de pensiuni si nu de miile de gospodării din arealul lacului.

 17. Gigi Costea spune

  E de la pestii din lac, nu numai de la lebede. Hahahahaha!

 18. gabriel spune

  Si uite-asa s-a mai incins o revolutie on-line… si-om bea apa cacaioasa mult si bine! sa se fi intamplat povestea sta in alta tara, se umpleau strazile de proteste si puscariile de (i)responsabili.

 19. mircea radu spune

  Sa vedeti cand s-o infesta captarea de la Viisoara cu gunoaiele depozitate de Rotaru chiar in apropierea captarii si a raului Bistrita.Primarul asta impreuna cu ai lui consilieri au facut di n Alexandru cel Bun o mare groapa de gunoi si au mai avut tupeul sa voteze ca toti oamenii din comuna sa plateasca 60 lei pe an pentru gunoi.Probabil nu mai are bani sa-si plateasca partidele de poker pe care le joaca in fiecare marti la casa din lunca Bistritei cu o parte din maharii judetului.

  1. doi spune

   Adevarat graiesti frate !
   Gunoi peste tot !
   Vezi albia raului Secu, unde se aduce gunoiul in saci care se golesc pe malul apei! Secu se varsa in Bistrita.
   Vezi ca se intampla din mai pana in octombrie , când oamenii scapati dintre betoanele orasului vin in hoarde sa petreaca la iarba verde langa apa curgatoare si limpede cu bere , mici ,copii utilizatori de pampersi si doamne utilizatoare de tampoane.
   Dupa atatea ore de manele, toate accesoriile trebuie lasate undeva….inclusiv berea si micii.

 20. Georgel Trifescu spune

  Primaria!!!!!!!!!!! Masuri desfintati Garda de mediu ,de ce sai mai platim degeaba?

 21. Ana Maria Ancuta spune

  din miile de ani de cand exista oameni pe pamantul asta, numai in ultimele amarate de sute de ani au existat canalizari…in rest, omul si-a facut nevoile in pamant….si totusi, chiar daca dupa aceea a baut apa de la fantana de 5 metri mai incolo, nefiltrata, tratata si chimicalizata, omul n-a murit…. as spune ca e chiar o situatie miraculoasa…

  ADMIN: Așa este numai că acum cateva mii de ani in județul Neamț iși faceau nevoile 10 oameni si acum jumatate de milion …

  1. unu spune

   aia 10 faceau cat o suta di mii di acu c erau razăş a lui Ştefan Cel Mari nu ciurucuri

  2. Cercel Danut spune

   Nu ai sa vezi fantana la 5 m de o buda. Taranul nu e prost!

 22. Gabriela Ybag Norim spune

  ..ar trebui sa ne miram cand vedem o fapta buna..in lumea asta traim din nefericire . :/

 23. Filip Mihai spune

  Mai trebuie razboi???… Dusmanul e printre noi…

 24. Sava Razvan spune

  Vedeti voi la vara frumosilor…

 25. razvan spune

  Stimabila doamna,pt a fi afectat un volum asa mare si atat de mult era nevoie de toate lebedele din Europa, inclusiv cele mancate de conationalii nostri.Credeti-ma …stiu ce zic

 26. Catalin Angela spune

  Criminalii…

 27. sorin spune

  Verificati Primaria Pangarati,care de ani buni ,,ingroapa”deseurile de pe raza comunei in Lacul Batca Doamnei.

 28. xx spune

  Chiar daca nu are legatura directa cu lacul Bitca va reamintesc articolul cu poze publicat aici nu de mult timp despre dejectiile din Darmanesti care se deverseaza de ani buni in Cuiejdi prin gurile de deversare din aval de podul de la Orion si linga puntea din amonte Kaufland.Exista sistem de canalizare,exista 2 societati comerciale care ar trebui sa se ocupe de aceasta:Publiserv(scurgeri ape pluviale ) si Apaserv(ape menajere),avem in oras Gospodarirea apelor siAgentia de madiu si nu se face nimic,in continuare se infesteaza apele din aval de oras

 29. Ela spune

  Si eu tot la lebede m-am gândit desi le iubesc chiar si asa !

 30. Jitaru Vasile spune

  Asta ilustreaza nepasarea si lipsa de bun simt si respect a oamenilor fata de mediu inconjurator si de ceilalti oameni. Aceasta situatie trebuie urgent investigata si ceea ce ati facut voi ziaristii e un prim pas foarte important , pentru ca vad ca cei de la mediu parca nici nu exista in orasul nostru si iau banii de pomana. Este o grava incalcare a normelor de convetuire sociala si consider ca e si un caz penal Sper sa vedem in acest caz o ivensigatie corespunzatoare in care sa se implice si politia locala, a intregii zone si a tuturor locuintelor , caselor particulare si pensiuni in jurul lacului. Distrugem cu nepasarea oamenilor si a celor in drept sa protejeze mediul o zone deosebita . Sunt profund dezgustat si suparat fata de totii cei ce afecteaza cu buna stiinta mediul ambiant si pe noi toti. Va rog sa se faca o investigatie ampla la toate constructiile din jurul lacului. Sunt sigur ca se vor gasi cazuri in care nici nu au fose septice si doar gropi sau scurgeri prin tubulaturi direct in lac.Fata de acestia trebuiesc luate masuri si chear cu privare de libertate pentru cazurile grave mai ales a celor cu pensiuni, pentru ca asta e o actiune criminala fecuta cu buna stiinta.

 31. dan spune

  Trebuie avut in vedere ca vidanjarea se mai face si de catre particulari care detin aceste masini de vidanjat. Problema e ca ei trebuie urmariti daca in urma unei operatii de vidanjare, acestia descarca la statia de epurare sau unde ii duce capul. Personal nu agreez captarea de apa de suprafata, pentru-ca deocamdata romanii nu au educatia civica necesara de a pastra apele curate. Cand vom avea ape curate ca in Norvegia, Finlanda, atunci probabil se merita o captare de suprafata. Sa nu uitam ca acuma in anul 2016, inca se mai construiesc fose din boltari, din beton, interzise dealtfel, in care romanul nostru lasa sa se scurga in pamant tot ce este lichid. In felul acesta el gandeste ca mai face economie la bani, si sa nu cheme vidanja la doi ani, daca se poate la patru sau chiar sase. Nimeni nu cumpara fose ecologige! Nimeni! De ce? Sunt foarte scumpe pentru oameni. Daca s-ar face o comisie care sa verifice cate fose sunt ecologice numai la casele care se afla aproape de Bistrita, pana incolo spre Bicaz, iti pui mainile in cap. Si atunci, cum naiba sa construiesti captare de suprafata la Batca Doamnei? E o totala bataie de joc la adresa sanatatii cetateanului. Aceasta captare trebuie inchisa fara doar si poate, netinand cont de asigurarile pe care ni le dau „gospodarii” orasului, pentru-ca oricum pe ei ii doare undeva, si sunt acoperiti cu hartii, care (in cazuri mai grave), o sa va trimita de la Ana la Caiafa si pe ziaristi, si pe anchetatori. Fiti cuminti, ca sunt mai smecheri ca noi toti. Au acoperiri peste acoperiri, adeverinta la adeverinta. Si sa mai stiti un lucru. Ei beau apa minerala.

 32. Paul spune

  Nu e ca pensiunile ar fi golit fosele in lac acum o luna..daca era treaba asta,demult s ar fi descoperit asa-zisa bacterie.Eu spun ca ar fi altceva la mijloc.am vazut la stiri cum ca apa din orasul Pucioasa ar fi infestata cu aceeasi bacterie clostridium din aceleasi motiv „dejectiile animalelor”…cik n au apa potabila de o luna…voua nu vi se pare nimic suspect? Bacteria asta si-a chemat rudele si a zis hai sa punem de-o infestare.Sa se intample in acelasi timp…e posibil sa fim cobai..cine stie ce mai testeaza astia pe noi.

 33. Andrei spune

  Articolul asta îmi place. Spus verde față. Acum dacă s-ar autosesiza autoritate…

 34. Constantin spune

  Bacteria este de origine extraterestra si provine de la un OZN care face
  curse regulate.

 35. Petru Danut Moldovanu spune

  Bruti bastardi!

 36. Latrinel spune

  E de la diareea turistilor care au mancat „organic”.

  1. unu spune

   s vedeţ la alegeri can o s hii turizm ilictoral ci dia bacterii diaretice

 37. Elena Radu spune

  Cei de la Mediu,ce fac?

 38. valentina spune

  daca ar fi sa gasim o cauza la apa infestata ar trebui de urgenta sa vorbim cu un biolog! este posibila si infestarea cu deseurile umane din fosele septice dar bacteria in cauza vine in mare parte de la …..fecalele frumoaselor noastre lebede, pe care si eu mi-am dus copilul sa le hraneasca. Din pacate, vorbind cu cineva din domeniu mi-a spus ca fecalele lebedelor sunt foarte toxice! Si ar trebui sa ne amintim ca taranii nostri niciodata nu si-au fertilizat pamantul cu balegar de la pasari, ci doar de la cai! Nu mi-a luati in nume de rau, nu am nimic cu lebedele, dar paremi-se ca si ele ar putea fi o cauza pentru apa infestata, mai ales ca in iarna asta sunt in numar mare pe lac.

 39. mickey999 spune

  Cum? Cine a infestat cu dejectiile Doamnei lacul Bitca??

  🙂 🙂

 40. Costel Patrocea spune

  Intr-o tara de cacat si apa tre sa fie de cacat … Chiar e o problema grava si trebuie luate masuri urgente ! Organismele competente sa se autosesize in regim de urgenta !!!

  1. unu spune

   un cerc vicios in tara de kkt sefi de kkt politicieni de kkt ghinionul a venit peste noi acolo sus la Cotroceni

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate