Piatra-Neamț, în scenariu roșu? DSP Neamț spune că rata de infectare e de 2.7 la mie (VIDEO/UPDATE)

1

UPDATE 19.10.2020

DSP Neamț a confirmat astăzi pentru publicația noastră că, în teorie, rata de infectare în Piatra-Neamț este peste 3, însă după scăderea focarelor închise (de exemplu Centrul Social Pietricica din Piatra-Neamț) rata de infectare comunitară a fost stabilită la 2.7 la mie. Detalii aici.

***

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește luni, spune prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Anunțul vine ca urmare a informației că în București s-a depăsit rata de infectare de 3 la mie. (click aici pentru articol)

Conform acestuia, Raed Arafat a anunțat astăzi într-o ședință că sunt aproximativ 20 de localități care au depășit pragul de 3, precum Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Deva, Alexandria sau Piatra-Neamț. (minutul 4:38 din video)

Comitetul pentru Situații de Urgență trebuie să constate depășirea pragului de 3 la mie și să ia măsuri. Printre aceste măsuri sunt purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Legislația prevede că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal (București) se întrunesc după depășirea unei rate de 3 la mie. Pentru ca orice măsură să fie în vigoare, aceasta trebuie să fie trecută prin Comitetul pentru Situații de Urgență.

La această oră nu există o decizie de scenariu roșu pentru municipiul Piatra-Neamț, însă conform declarațiilor prefectului capitalei există deja date transmise de șeful DSU, Raed Arafat, care confirmă că rata de infectare a depășit 3 la mie în Piatra-Neamț.

Nu avem confirmare de la autoritățile din Neamț deoarece e duminică și suntem în România. Vom reveni în cel mai scurt timp și cu informații oficiale.

dolinex
1 Comentariu
  1. Vizitiu Aurica spune

    Daca rata de infectare a depasit 3 la mia de locuitori,inseamna ca situatia e grava.De ce se asteapta 48 ore pentru intrunirea acelui comitet si apoi nu mai stim cat pana se implementeaza deciziile?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate