Iarna bate la ușă. Ceahlăul de poveste – In memoriam Dr. Gh. Iacomi (FOTO)

0

18 octombrie 1991… Se stingea din viață Dr. Gheorghe Iacomi.

FOTO: cetiacomi.ro

Născut pe 19 aprilie 1914, la Piatra-Neamţ, Dr. Gheorghe Iacomi a studiat medicina la Cluj și București. A fost medic pe front și, revenit la Piatra-Neamț, a activat ca medic chirurg, fiindu-i recunoscute abilitățile sale profesionale la nivel național. A fost șef de secție și director al Spitalului Județean Piatra-Neamț.

În 1966, a obținut brevet de invenţie (colectiv) pentru patul de terapie intensivă, iar în 1981 i s-a conferit premiul „Bisturiul de aur”.

Gheorghe Iacomi a fost un doctor excepțional și un mare iubitor al naturii. A străbătut munții României în lung și în lat, dar marea dragoste a fost Ceahlăul, punând bazele turismului montan şi ale Salvamontului în judeţul Neamţ.


„Prin calităţile morale şi prin profesionalism, dr. Gheorghe Iacomi şi-a facut datoria faţă de OM şi MUNTE, iar mâna nu i-a tremurat niciodată nici pe bisturiu, nici pe piolet.”
, scrie Clubul Ecoturistic „Dr. Gheorghe Iacomi”.

Mai multe detalii importante din biografia doctorului puteți citi aici(click) și aici (click).

Și pentru că ziua de 18 octombrie este deosebit de importantă… 29 de ani de la plecarea la ceruri a Dr. Gh. Iacomi, o împătimită a muntelui, Daniela, i-a adus astăzi un omagiu în imagini.

Pe Daniela o găsiți pe site-ul www.eusuntdaniela.ro sau pe pagina de facebook aici. Vă invităm să îi urmăriți fotografiile excepționale și poveștile despre munte.

Imagini realizate astăzi, 18 octombrie, de Daniela, pe masivul Ceahlău. Vizionare plăcută.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate