Când intră capitala în scenariul roșu? Anunț de ultimă oră făcut de premier

1

Capitala României a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori. Conform măsurilor în vigoare, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu.

Potrivit presei centrale, Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online. Măsura va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat duminică Ludovic Orban.

Măsurile ar urma să se ia pe o perioadă de 14 zile, apoi să se facă reevaluări. Guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte, ca să poată sta acasă cu copiii.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu va convoca astăzi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi.”, mai scrie presa centrală.

dolinex
1 Comentariu
  1. Dumi J. spune

    Am trecut și noi de 3 😔
    Acum o ora s-a anunțat ca Piatra-Neamț a depășit rata de 3.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate