KING, ursul de la Vânători-Neamț, doi ani dincolo de gratii

0

King este ursul de la Vânători-Neamț care a fost transferat acum doi ani, pe 18 octombrie 2018, la Sanctuarul Libearty din Zărnești. A devenit cu adevărat un rege în această perioadă când, după peste un sfert de secol de stat după gratiile din grădina zoologică, a făcut cunoștință cu iarba, cu pădurea, cu mirosul frunzelor și culoarea cerului în libertate!

King s-a adaptat minunat în noul loc care îl găzduiește, ceea ce demonstrează încă o dată faptul că un sanctuar în care animalele sunt respectate și readaptate la un mediu cât mai aproape de habitatul lor transformă în bine orice ursuleț ținut în captivitate.

Locul animalelor sălbatice este în natură, nu printre betoane și oameni.

Click aici pentru povestea relocării lui KING.

Asociația „Milioane de prieteni“ a încercat mai bine de 10 ani să îl preia de la Rezervația de Zimbri de la Vânători (județul Neamț), unde i se spunea Bobiță. Toate cheltuielile medicale și cele pentru transportul său în rezervația de la Zărnești au fost suportate de către Welttierschutzgesellschaft (WTG).

FOTO/VIDEO: Sanctuarul Libearty Zărnești

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate