Rata de infectare în Piatra-Neamț este sub 3, după scăderea focarelor închise

2

Ieri scriam că prefectul capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că Raed Arafat a anunțat duminică, 18 octombrie, într-o ședință, că sunt aproximativ 20 de localități care au depășit pragul de 3, precum Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Deva, Alexandria sau Piatra-Neamț. (click aici pentru articol)

DSP Neamț a confirmat astăzi pentru publicația noastră că, în teorie, rata de infectare în Piatra-Neamț este peste 3, însă după scăderea focarelor închise (de exemplu Centrul Social Pietricica din Piatra-Neamț) rata de infectare comunitară a fost stabilită la 2.7 la mie.

Așadar, conform reglementărilor în vigoare, la această oră încă nu se impune intrarea în scenariul roșu.

De asemenea, la nivelul județului Neamț, la data de 18 octombrie, incidența comunitară era de 1.63 la mie, potrivit Instituției Prefectului.

Vă rugăm respectați toate recomandările autorităților pentru a preveni răspândirea în comunitate a virusului.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Dl Scarbescu spune

    De acord cu dvs.Daca nu s-ar face „echilibristica” asta și s -ar lua mai repede măsuri ar salva vieți, s-ar reduce presiunea pe sistemul sanitar ,și ar reduce deprecierea economiei.Daca populația ar înțelege să poarte masca oriunde s-ar afla nu ar mai fi nevoie de măsuri suplimentare.

  2. Cristian spune

    Nu știu ce să zic. Echilibristica asta numerică e undeva cam la margine. Are sens politic, dar nu sunt foarte convins că are sens din punct de vedere practic. Amână, doar pentru relativ scurt timp, luarea unor măsuri care mai devreme sau mai târziu se vor dovedi că ar fi fost beneficie încă de mai devreme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate