Peste 90% dintre aleșii locali din Neamț sunt incompetenți

4

În urma unui studiu realizat de publicația noastră pe parcursul a mai mult de 12 luni de zile am ajuns la concluzia că peste 90% dintre aleșii locali din Neamț, care decid într-un fel sau altul soarta comunităților pe care le reprezintă, sunt incompetenți. Dintre aceștia aproximativ 60% sunt incompetenți pe cale naturală, restul având la baza incompetenței  un dezinteres total față de problemele celor care i-au ales.invatator
Incompetența are un grad atât de accentuat încât majoritatea aleșilor locali nu au cunoștințe elementare despre zonele pe care le reprezintă și nu pot răspunde la întrebări simple de genul: ce suprafață are comuna, orașul, județul lor sau care este principala cauză de deces în zona pe care o reprezintă.
Dacă e să radiografiem mai în amănunt incompetența celor care ne reprezintă interesele vom observa o lipsă totală de viziune socială sau economică și un nivel alarmant de narcisism politic care nu le permite nici măcar să arunce o privire la omologii lor din alte țări europene și să împrumute de la aceștia rețete de succes în microeconomie sau politici sociale.
Situația îngrijorătoare în care s-a ajuns se datorează partidelor locale care au vândut locurile pe liste și au pus candidați doar pe criterii bazate pe interese, tăind aproape total accesul oamenilor competenți. Contribuția la partid sau campanie și desigur banul ajuns în buzunarul șefilor politici a dus totul în punctul în care incompetența și slugărnicia au devenit argumente.
Ce se poate face? Din păcate nimic. Trebuie schimbată clasa politică locală iar cei care vor să rămână trebuie să aibă măcar bunul simț elementar să învețe datele statistice principale legate de comunitățile pe care le reprezintă și definițiile lucrurilor despre care se vorbește în planurile guvernamentale și în strategiile sociale sau economice. Din păcate, la această oră majoritatea aleșilor locali din Neamț nu sunt capabili să vorbească despre propria doctrină de partid sau despre obiectivele din platforma program, ce să mai vorbim despre lucruri complexe sau planuri de dezvoltare macro-zonală.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Dan spune

    Și cine i-a ales?
    Cf. L 215/2014 (r.) c.m.c.u. : ” Art. 55, alin.(1) Consiliul local se dizolvă […] prin referendum local.”; ” Art. 70, alin.(1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 55 […]”; ”Art. 99, alin. (1) Consiliul judeţean se dizolvă […]prin referendum judeţean.”; Art. 102^1 Preşedintelui consiliului judeţean i se aplică în mod corespunzător prevederile art.[…] 70[…]”.
    Deci dacă voința suverană a comunității județene sau după caz, a comunității locale al cărei ales este respectiva persoană, se manifestă cel puțin tacit, ca acesta să rămână în demnitatea publică locală înseamnă că este reprezentativ pentru respectiva comunitate.

  2. motanu'descaltat spune

    ESTE O VIRTUTE SA AI CLASE CAT PERSONALUL BACAU-PIATRA-NEAMT!

  3. Mos Craciun spune

    E suficient sa te uiti pe CV lor si te convingi. 90% au cultura lui Vanghelie si banii lui.

  4. Pietreanu spune

    ZIARISTILOR NU MAI GRESITI , TOTI „CAPII DE TUTI CAPI” DIN NEAMT SUNT COMPETENTI ……….. DOAR PENTRU EI NU PENTRU COMUNITATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate