Sens Civic – raport anual

1

Asociația Sens Civic este unul dintre cele mai active ONG-uri din Piatra Neamț. Tinerii de la această asociație chiar muncesc și încearcă să facă lucruri frumoase doar că nu reușesc să se desprindă de eticheta de afiliați politici ”câștigată” în decursul timpului prin afișarea alături de PDL cu diverse ocazii. Dacă mai adăugăm și faptul că își desfășoară activitatea în sediul fundației doamnei deputat Mihaela Stoica și recent au mai fost și catalogați greșit în plenul consiliului local, chiar putem concluziona că tinerii de la Sens Civic mai au mult de lucru la imagine.
Noi le dorim mult succes pentru că acești tineri chiar muncesc și sperăm să vedem cât mai curând o comunicare mult mai tranșantă din partea lor în sensul definirii clare a poziției față de imaginea pe care încearcă alții să le-o facă în mod eronat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. andrei carabelea spune

  Desi frecvent ne promovati actiunile si proiectele noastre (fapt pentru care va multumim), din cand in cand, mai aveti grija sa aduceti aminte si sa exagerati anumite aspecte care au legatura doar cu experienta personala si nu cu activitatea Asociatiei Sens Civic.
  Asadar, voi face niste precizari omise de dvs, fapt care schimba radical intelesul corect al informatiei:
  1. Sunteti singurul jurnalist care, dupa trei ani de activitate perseverati, intr-un mod nejustificat, sa ne puneti o eticheta portocalie, care este nedreapta fata de membrii si voluntarii care alcatuiesc echipa Sens Civic. Ce-i drept, in perioada februarie 2009 – iunie 2012, eu am activat in cadrul Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal. M-am inscris in acest partid din convingeri si idealuri pe care nu le-am abandonat nici pana in prezent. Am organizat si participat la actiuni de ecologizare, de plantare si care au legatura cu exemplificarea si promovarea unor valori demne de raspandit in societate. M-am implicat cu aceeasi determinare (imbogatita cu un tip de naivitate pentru care sper sa nu fiu judecat prea aspru) si in campaniile electorale organizate in perioada celor 3 ani si am fost chiar rasplatit cu un generos loc 40 pe lista candidatilor la Consiliu Judetean Neamt in 2012. Acestea sunt singurele mele realizari „politice”, fara a fi avut vreodata functii sau implicari in proiecte dubioase. As mai face o precizare. Politica romaneasca este murdara nu pentru ca toti cei care o practica sunt murdari ci pentru ca unii ”smecheri” ascund tot gunoiul sub pres. Gunoiul strans de atatia ani nu il pot spala nici apele Bistritei, nici ale Muresului, nici ale Oltului si nici macar ale Dunarii. E o speranta in valurile DNA.
  2. Sediul social a Asociatiei Sens Civic este domiciliul personal, iar spatiul in care ne tinem sedintele si ne organizam proiectele este ”Foisorul Voluntarilor” din Parcul Central care este un bun al orasului si este proprietate a municipalitatii. Noi il utilizam in baza unui contract de comodat incheiat cu Fundatia Copiii Nostri. Nu am fost niciodata conditionati de vreo alta organizatie si nu am desfasurat nicio activitate cu caracter de a avantaja o formatiune politica. In ceea ce priveste etichetarile castigate din Consiliul Local, nu am vreo informatie verificata in acest sens (chiar nu gasesc nicio inregistrare a sedintei din data de 27.02.2015). Cert este ca Asociatia Sens Civic nu este o jucarie la dispozitia unei persoane care sa poata face ce vrea cu ea. Este o echipa de peste 50 de oameni care cauta solutii pentru probemele comunitatii si lucreaza doar in acest scop. Este asemenea unei biserici care nu apartine preotului ci comunitatii, sau, daca imi permiteti, este precum Moldova: „Nu este a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor”.
  3. In Asociatia Sens Civic, nu violam, nu furam, nu ne batem si nici macar nu ne certam. Drept pentru care nu putem tine prima pagina a ziarelor pentru ca nu suntem senzationali. Nu putem judeca pe nimeni din presa pentru acest lucru pentru ca suntem constienti ca societatea consuma cu preponderenta stiri supuse regului celor 3 S (Sange, Sex, Scandal). Voluntariatul tine prima pagina doar in cadrul publicatiilor de specialitate care nu sunt in preferintele publicului larg. Multumim celor care publica actiunile noastre in colturile ramase libere si nu ne suparam atunci cand stirile referitoare la noi suporta amanari.
  In baza acestor precizari, va rog sa acceptati ideea ca Asociatia Sens Civic nu a fost, nu este si nici nu va fi vreodata un instrument de propaganda in interesul unei formatiuni politice. Este o echipa de tineri care sunt dispusi sa isi ofere timpul si priceperea sa lucreze in beneficiul comunitatii fara a astepta nimic in schimb. Pe parcursul celor 3 ani de activitate s-a mai intamplat sa fim judecat gresit si nu de fiecare data ni s-a multumit pentru binele facut. Criticile injuste si asocierile gresite (chiar si cele rau-intentionate) nu sunt un motiv de a ne impiedica sa ne desfasuram activitatea ci reprezinta provocari care ne ajuta si ne obliga sa ne perfectionam.
  PS: Cine ma poate ajuta cu un link? Unde pot sa vad si eu desfasurarea sedintei Consiliului Local Piatra Neamt din 27.02.2015? Nu stiu decat de interventia dlui Dumitreasa… Apropo: dle Dumitreasa, va invitam sambata, 4 aprilie la o actiune de ecologizare si sambata, 18 aprilie la o actiune de plantare… (Noi nu lipim afise!!!)

  ADMIN: Recitiți articolul 🙂 chiar am specificat că sunteti victimele unei imagini eronate … dacă asta ați ințeles voi din articolul nostru …
  Ședința o au cred ca cei de la 1 TV. Se pare că noi am filmat in acea zi la Razboieni și la Piatra am fost doar prezenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate