[OFICIAL DSP NEAMȚ] Despre cazurile persoanelor vaccinate la doza a treia cu AstraZeneca

0

În articolul publicat mai devreme precizam faptul că în actualizarea zilnică transmisă de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pe 23 octombrie se arăta că 4 persoane au primit la doza a treia de vaccin AstraZeneca (Informații AICI – CLICK), asta în condițiile în care, potrivit reglementărilor din România (click aici),doza de rapel (doza a treia) se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

DSP Neamț a transmis o comunicare oficială în acest sens pe care o prezentăm integral în cele ce urmează:

Direcția de Sănătate Publică Neamț a demarat cercetarea situației întâlnite în cadrul unui centru de vaccinare din județ, unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca.
Investigațiile preliminare sunt transmise către INSP și CNCAV.
Săptămâna viitoare echipa de control a Direcției de Sănătate Publică Neamț va efectua un control în cadrul centrului privind respectarea prevederilor instrucțiunilor in vigoare.
Precizăm următoarele:
• Conform instrucțiunii CNCAV nr. 242, in România se poate efectua, din data de 28 septembrie 2021 o doză de rapel (booster) NUMAI cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu doua doze din vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, după cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a 2-a.
• Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis, de fiecare data, cu celeritate, către toate unitățile vaccinatoare din județ instrucțiunile CNCAV, spre conformare.
• Prevederile instrucțiunilor au fost publicate în co
municatele de presă ale instituției, la momentul apariției lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate