O nouă reușită a companiei nemțene COMES: Un echipament de peste 240 de tone este transportat spre Constanța

0
FOTO: COMES

Echipa COMES a finalizat fabricația unui nou produs de referință: un schimbator de căldură – Heat Exchanger- parte a unei instalații moderne de hidrocarburi ce aparține unei rafinării prestigioase din Uniunea Europeană.

Potrivit companiei, echipamentul are greutatea de 240 de tone, lungimea de 21 metri, diametrul exterior de 2.5 metri, și a fost fabricat de COMES în 18 luni în halele din Săvinești, de peste 220 de angajați.

Proiectul a fost unul solicitant, avand in vedere gabaritul produsului si complexitatea elementelor tehnologice interioare – un fascicul tubular format din 7,140 de tevi, avand greutatea de 95 tone. Materialele de constructie sunt parte din otel carbon, parte din otel aliat cu 5% Crom.

Schimbatorul de caldura este transportat rutier, in conditii speciale, catre portul naval Constanta. La destinatie, va fi montat intr-o instalatie de productie de benzina Euro 6, cu cifra octanica ridicata.

In 2022, piata schimbatoarelor de caldura a fost evaluata la 17,02 biliarde USD si se preconizeaza ca va ajunge la 29,20 biliarde USD pana in 2030.

Această piata va continua sa fie condusa de cererea din partea industriei de petrol si gaze, de accentul tot mai mare pe imbunatatirea standardelor de eficienta si de cresterea industriala in tarile in curs de dezvoltare.

informează compania COMES

Transportul rutier agabaritic din Săvinești spre Constanța a fost anunțat aici – click.

***

În vara anului 2022, compania nemțeană COMES a livrat cel mai mare utilaj petrolier din România, din ultimii ani. Este vorba despre cel mai complex echipament fabricat în COMES România după 1990, o coloana de absorbție de 150 tone, 50 m lungime, 4.7 m diametru, la care au participat peste 200 de angajați. Detalii aici – click.

Societatea COMES din Săvinești-Neamț, Compania Mecanică de Echipamente Speciale, lider naţional în domeniul de țiței și gaze, este producător pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, industria chimică/petrochimică, energetică şi nucleară.

Produsele COMES sunt, cu precădere, pentru trei ramuri industrale: rafinării, combinate chimice şi petrochimice şi companii de gaze naturale, fie interne, fie externe. Necesităţile clienţilor din aceste trei sectoare industriale reprezintă echipamente sub presiune cu greutăţi de până la 200 de tone.

Cea mai mare parte  din export merge pe piaţa europeană formată, în general, de utilizatori finali, rafinării sau combinate chimice, pentru clienţi din ţări precum Germania, Franţa, Italia, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia etc.  O altă parte a vânzărilor de pe piaţa externă este formată din clienţi din Orientul Mijlociu şi Africa, respectiv Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Qatar, Nigeria sau Egipt.

Produsele COMES sunt promovate anual la târguri din Germania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, costul participării la un astfel de eveniment fiind cuprins, în medie, între 15.000 şi 20.000 de euro. Deplasări ale specialiştilor COMES au loc, lunar, în ţări cu parteneriate de afaceri în vederea întreţinerii portofoliului de clienţi.

Utilajele se produc la COMES și pentru cele patru rafinării din România, Petromidia Constanţa,  Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti. În afară de rafinării, utilajele ajung şi la combinatele chimice Azomureş Târgu Mureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteză Oradea. Este deservită şi industria de gaze naturale, adică Romgaz, Transgaz şi Inspet.

Altfel spus, pentru rafinăriiile, combinatele chimice şi industria de gaze naturale din ţară COMES este furnizorul numărul 1 de echipamente statice, de proces sau cu certificate ISCIR.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate