Sfaturi pentru a cumpăra televizorul Smart TV potrivit pentru dumneavoastră

0

La început, cumpărarea unui Smart TV bun poate părea cel mai simplu lucru din lume. Găsești un televizor, fie el TV Samsung smart sau TV Philips, faci plata și îl iei acasă, nu? Cu toate acestea, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple. Există o gamă largă de televizoare, fiecare cu o combinație unică de tehnologii, ceea ce înseamnă că găsirea televizorului potrivit va necesita mai mult efort decât ați crezut.

Fie că sunteți în căutarea unui nou TV Samsung smart sau TV Philips special pentru a urmări meciuri sportive, pentru a urmări un serial Netflix în dormitor sau doar pentru a vă ține companie pe undele radio, nu există un ecran unic pentru toate.

1. Dimensiunea ecranului

Gama de dimensiuni a ecranelor disponibile în prezent este imensă, variind de la 14 inci la peste 100 de inci.  Deci, cum știi care este dimensiunea potrivită pentru tine?

Există câteva dimensiuni comune pe care trebuie să le măsurați mai întâi. Se poate spune că dimensiunea de 55 de inci este cea mai frecventă dimensiune Smart TV în prezent, ceea ce înseamnă că majoritatea televizoarelor noi sunt disponibile într-un model de 55 de inci. Cele mai bune televizoare Smart TV de 65 de inci sunt, de asemenea, la mare căutare, iar apoi urmează dimensiunile de 75 de inci și peste, deși veți avea nevoie de mult spațiu pentru a le încadra.

Dimensiunile mai mici, cum ar fi cele de 32 și 40 de inci, sunt mai ușor de montat în spații mai mici și nu vă vor domina atât de mult casa. Vă recomandăm să luați o bandă de măsurat pe peretele sufrageriei (sau oriunde intenționați să îl amplasați) pentru a vă asigura că dimensiunile televizorului Smart TV se vor potrivi unde doriți.

Numărul de inci reprezintă lungimea diagonală a ecranului televizorului, fie el un TV Samsung smart sau un TV Philips, de la colțul de jos până la colțul de sus de pe cealaltă parte. Distanța la care veți sta în fața televizorului inteligent este, de asemenea, importantă. Vă recomandăm să vă asigurați că dimensiunea ecranului este de aproximativ două ori mai mare decât distanța dintre televizor și scaunul dumneavoastră.

De exemplu, pentru un televizor de 40 de inci, trebuie să vă așezați la o distanță de 1,5 până la 2 metri (80 de inci). Pentru un televizor de 65 de inci, aceasta ajunge la 3 sau 3,5 metri; pentru un televizor de 55 de inci, aceasta este de 2,5 sau 3 metri.

Desigur, puteți monta un ecran mai mare într-un spațiu mai mic, aceste calcule nu trebuie respectate cu strictețe, dar rețineți că ar putea fi copleșitor și copleșitor să montați un televizor atât de mare într-un spațiu mic.

2. Montaj pe perete

Unele televizoare inteligente sunt fabricate special pentru a fi montate pe perete. Mulți oameni se gândesc că ar dori să își monteze pe perete noile televizoare Smart TV. Cu toate acestea, știm că foarte puțini dintre noi o fac.

Cu toate acestea, dacă sunteți sigur că acest lucru va funcționa pentru dumneavoastră, există câteva lucruri de luat în considerare. În primul rând, nu uitați că televizorul va fi fixat pe perete și, prin urmare, va fi puțin mai departe de scaune, așa că este posibil să doriți să măriți dimensiunea ecranului. În al doilea rând, luați în considerare televizoarele concepute pentru a fi utilizate cu suporturi cu profil ultra-redus, astfel încât să iasă cât mai puțin posibil în afară de perete.

Deoarece multe televizoare nu sunt livrate cu suporturi de perete incluse, va trebui să le cumpărați separat. Puteți alege din mai multe tipuri de suporturi în diferite intervale de preț. Căutați un televizor cu șuruburi de montare pe perete compatibile cu suportul.

3. Tehnologii de panou

Există două tipuri de tehnologie TV pe care trebuie să le înțelegeți: LCD și OLED. Și există câteva variații importante pe partea de LCD, de la un TV Samsung smart la un TV Philips:

Un punct cheie de luat în considerare dacă vă decideți să cumpărați un televizor LCD este modul în care este iluminat panoul LCD, deoarece acest lucru poate avea un impact important asupra contrastului de care este capabil ecranul.  Unele folosesc lumini montate pe margine, care trec pe marginea ecranului (cunoscute și sub numele de panouri iluminate pe margine), în timp ce altele folosesc lumini montate direct în spatele ecranului.

Există două tipuri de panouri LCD: IPS și VA. Tipurile IPS sunt fabricate în principal de LG Display și apar pe toate televizoarele LCD, precum și pe unele modele (în general accesibile) de la alte mărci. Panourile VA sunt utilizate pe scară mai largă și sunt fabricate de o varietate de producători.

Unele televizoare LCD (de obicei, cele mai performante) utilizează tehnologia Quantum Dot pentru a oferi game de culori mai largi decât cele oferite de panourile LCD obișnuite. Punctele cuantice sunt particule minuscule cu dimensiuni cuprinse între 2 și 10 nanometri, fiecare dimensiune fiind capabilă să emită o culoare diferită. Utilizarea acestora permite producătorilor de televizoare LCD să evite filtrele de culoare și iluminarea din spate cu LED-uri albe, două elemente care limitează adesea performanța coloristică a unui televizor LCD.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate