Un anunț așteptat: Încep lucrările majore de înlocuire a țevilor vechi de apă și canalizare din Piatra-Neamț

1

Primarul Andrei Carabelea anunță începerea primelor lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani. Vechimea acestor țevi a condus la avarii repetate în municipiu și la frecvente întreruperi în furnizarea apei potabile către utilizatori. Înlocuirea conductelor este un pas deosebit de important în prevenirea sistării utilităților pentru cetățeni.

Potrivit conducerii Primăriei, luni, 16 ianuarie, vor începe săpăturile la conducta de canalizare pentru rețeaua magistrală de apă de pe tronsonul Str. Petru Movilă – Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian. Lucrările vor începe de la intersecția Bd. Traian cu str. Fermelor, pe partea stângă înspre oraș (pe trotuar).

„Conducta pentru canalizare are o lungime de 156 metri și este realizată din ceramică, iar conducta de aducțiune are o lungime de 3800 metri, este realizată din oțel, cu protecție interioară și exterioară și un diametru DN 600.

Finanțarea acestui proiect se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 12.250.485,65 lei (fără TVA). Lucrările vor presupune un anumit disconfort, însă această investiție va rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care ne-am confruntat în Piatra-Neamț. Lucrările vor fi corelate cu cele de pe coridorul de mobilitate Decebal – Traian.”, a transmis primarul Andrei Carabelea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Andrei Varga spune

    Sper că că doctorii primăriei vor învăța pe Don profesor diferența dintre apă și canalizare. Și să se apuce de conducta potrivită .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate