Micii antreprenori de la Colegiul Național „Petru Rareș”, viitorii oameni de afaceri

1

La sfârșitul lunii trecute, Rubik Hub Piatra-Neamț  a găzduit evenimentul „Școala de afaceri pentru copii” (organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul ADR Nord-Est) ce a constat într-un concurs de proiecte de afaceri, prezentat de 40 de echipe de elevi de gimnaziu și liceu, aspiranți la statutul de antreprenor.

La secțiunea gimnaziu, podiumul a fost ocupat de micii antreprenori de la Colegiul Național „Petru Rareș”. Au fost trei echipaje formate din câte doi copii coordonați de doamna Lăcrămioara Smaranda, profesor de educație tehnologică și informatică la Colegiul Național „Petru Rareș”.
Primul loc a fost ocupat de Onigă Amalia și Buculei Ioana (clasa a V-a) care au prezentat o idee de afacere bazată pe o tabără pentru copii la bunici, pe locul al doilea s-au clasat Nechita Teodor-Marc și Bărbieru Tudor (clasa a VI-a), care au avut ca idee înființarea unui centru de bătrâni inedit, în care cei în vârstă primesc voluntari din care își vor alege nepoții, iar cel de-al treilea premiu a fost obținut de echipajul format din Zăgărin Tudor și Mircea Verdeanu (clasa a VI-a) și care au dezvoltat o aplicație pe telefon  cu ajutorul căreia au realizat designul unui încăperi.

În proiectele propuse, copiii au pus pasiune, dar și foarte multă muncă. Micuții au lucrat în PowerPoint,  la machetă, la prezentarea planului de afacere, dovedindu-se niște adevărați oameni de afaceri .

„Pentru mine este de cea de-a patra participare, de la care ne-am întors cu premiile 1, 2 şi 3. <Şcoala de afaceri pentru copii> îşi propune să scoată din cei mici viitori oameni de afaceri. Copiii împreună cu mine au lansat proiecte originale, având la bază idei care au scos în evidenţă faptul că ei pot avea iniţiativă în realizarea unei afaceri noi sau să  dezvolte una și să o ducă mai departe. Deși au între 10-13 ani, proiectele lor pot fi puse în practică. În  vara aceasta, cu ajutorul părinților, va fi demarată tabăra pentru copii la bunici , iar cei care au dezvoltat aplicația pe telefon au luat legătura cu oameni de afaceri de la care să primească informații despre mobilă, materialele necesare și o bază de date cu clienți. De asemenea, și copiii care au propus înființarea unui centru de bătrâni mai special vor să apeleze la oameni de afaceri cărora să le prezinte și să le vândă ideea. Am încercat să atrag copiii spre un domeniu de viitor, cu dorința ca peste ani să aibă propria lor afacere.”,  a menționat doamna Lăcrămioara Smaranda, profesor de educație tehnologică și informatică la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Pentru spiritul antreprenorial și inovativ de care au dat dovadă, micuții au fost recompensați cu o excursie la un parc de distracție în Harghita-Băi, o zi de curs la Rubik Hub cu oameni de afaceri care i-au învățat cum să susțină un discurs cât mai scurt prin care să-și prezinte cât mai bine planul de afaceri , dar și premii în bani oferite de Dolinex.
Copiii au fost încântați de toată această experiență și au declarat în unanimitate că își doresc să o repete.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Monica spune

    Buna seara! Felicitări pentru initiativa !
    Cine putea participa la concurs? Se va mai organiza?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate