Memoriu anti-5G semnat de zeci de nemțeni, trimis autorităților locale. Ce spun instituțiile

6

Câteva zeci de nemțeni au semnat o petiție pentru prevenirea pericolului public cauzat de 5G și au adresat-o pe 9 aprilie următoarelor instituții: CJ Neamț, Instituția Prefectului Neamț, Agenției Județene de Protecția Mediului, Direcției Județene de Urbanism și Amenajarea Teritoriului Neamț, DSP Neamț, Gărzii de Mediu Neamț, Primăriei Municipiului Piatra-Neamț.

Antenă radio montată în zona stadionului / FOTO: Iustina Bacoșcă

Inițiatoarea acestei petiții este doamna Iustina Antoanela Bacoșcă. Contactată de ziarpiatraneamt.ro, ne-a declarat: „Nu suntem de acord cu această tehnologie militară 5G, sunt argumente științifice, psihologice, de natură medicală foarte bune. Materialul e foarte bine gândit. Încă așteptăm răspunsul de la câteva instituții. Nu suntem de acord pentru că e o sursă de poluare electromagnetică, e o tehnologie invazivă care poate afecta profund viața noastră și mediul înconjurător. Până la 4G, da și aceste tehnologii sunt agresive, mai ales pentru copiii în creștere. Acum o lună s-a montat la stadion o nouă antenă, mai e o antenă la Ștrand și încă una spre Foresta, una la baza pârtiei am mai văzut. Sunt peste tot și se văd cu ochiul liber. Se vorbește, lumea întreabă, facem memorii, dar ce mai putem face? Să ieșim în stradă? Nu suntem de acord cu așa ceva pur și simplu.”

Inițiatoarea petiției ne-a comunicat și o parte din răspunsurile primite de la instituții după cum urmează:

„Agenția pentru Protecția Mediului Neamț este instituția care conduce procedura de reglementare, emite avize/acorduri/autorizaţii de mediu pentru activităţile cu impact asupra mediului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, răspunde pentru corectitudinea conţinutului tuturor actelor de reglementare emise și monitorizează la nivel local implementarea legislaţiei referitoare la autorizarea proiectelor şi activităţilor cu impact asupra mediului. APM Neamț nu a primit nici o solicitare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii și lansării tehnologiei 5G în județul nostru, iar în momentul în care vom fi notificați pentru inițierea unui astfel de proiect, atunci acesta va fi supus procedurilor de reglementare aflate in vigoare.”

Răspuns DSP Neamț
Răspuns CJ Neamț

Ca răspuns preliminar, primăria municipiului Piatra-Neamț ne-a declarat că UAT-ul acorda doar autorizație de construcție pentru antene fără a se preciza tipul acestora, iar autorizarea efectivă pentru frecvențe radio este dată, prin lege, de ANCOM.

”În calitate de cetățeni români, în conformitate cu prevederile Constituției Art. 51, a Legii nr. 52/2003 și a Legii 233/2002 actualizată, vă informăm că nu suntem de acord cu acțiunile ce înlesnesc operaționalizarea tehnologiei nocive 5G prezente și vă solicităm să aplicați Principiul Precauției, așa cum au procedat și alte state sau orașe europene în privința tehnologiei 5G. Vă rugăm insistent să opriți orice demers în vederea dezvoltării infrastructurii și lansării tehnologiilor 5G în județul nostru!”, se arată în petiție.

CLICK AICI PENTRU A CITI MEMORIUL ANTI-5G INTEGRAL

Pe site-ul ANCOM aflăm că „În cursul acestui an, ANCOM îşi propune să definitiveze documentația de licitaţie până la sfârşitul trimestrului III și să organizeze procedura de selecție pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz pentru furnizarea de rețele publice și servicii de comunicații electronice de bandă largă în ultimul trimestru al anului.”

Tot aici găsim două documente:

Astfel, ANCOM declară că Strategia 5G pentru România, adoptată prin Hotărârea Guvernului nr. 429/2019, stabilește în cadrul obiectivului strategic „6.1. Lansare rapidă a serviciilor (în 2020)” „orașele fanion
pentru lansarea serviciilor comerciale 5G în România în cursul anului 2020 sunt Cluj-Napoca, Iași și Capitala Europeană a Culturii 2021, Timișoara.”
Prin urmare, conform cadrului legislativ, în anul 2020 doar în 3 orașe mari din țară se va implementa strategia 5G.

ANCOM mai declară că în cadrul procesului de consultare publică a Planului de Acțiuni pentru 2020, instituția a primit și 56 de adrese din partea unor persoane fizice și asociații.

Preocupați de efectele radiațiilor electromagnetice, respondenții solicită anularea Strategiei 5G pentru România, a oricăror demersuri cu impact direct sau indirect asupra tehnologiei 5G, explicit a acțiunilor din planul ANCOM enumerate mai sus. Motivele invocate sunt: Strategia 5G nu are fundamentare în realitatea economică și socială românească, nu are avizul Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului și al altor ministere; spectrul radio este o resursă limitată proprietate publică; directivele europene nu sunt obligatorii; impactul negativ asupra mediului (respondenții susțin în
același timp că deja este dovedit impactul nociv al 5G dar și că nu s-a făcut niciun studiu asupra consecințelor implementării 5G); există țări europene care au suspendat/amânat implementarea comercială a tehnologiei 5G.

Senzor fix de monitorizare de bandă largă în Piatra-Neamț

Activitatea ANCOM privește autorizarea utilizării frecvențelor radio și nu agreează stoparea Strategiei 5G. ANCOM declară că monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic prin intermediul a 150 de senzori ficși de monitorizare de bandă largă amplasați în București și alte 62 de orașe din țară. Totodată, ANCOM realizează și măsurători prin
intermediul sistemului mobil – https://www.ancom.ro/masuratori-mobile_5075.

Rezultatele măsurătorilor, efectuate până în prezent, arată că nu există, până la acest moment, depășiri ale limitelor admise de legislație.
ANCOM nu are competența legală de a evalua, din perspectivă medicală, efectele intensității câmpului electromagnetic asupra stării de sănătate a populației, aspecte care sunt în sfera domeniului sănătății publice, însă nu are cunoștință privind existența vreunor efecte negative dovedite asupra sănătății, la nivelurile actuale ale limitelor de expunere.

Răspunsul complet al ANCOM poate fi citit aici (click) – punctul 13.

În municipiul Piatra-Neamț sunt două stații de monitorizare a expunerii la câmpurile electromagnetice (click aici pentru stația de pe B-dul Republicii) (click aici pentru stația de pe B-dul Traian).

Până la acestă oră nu s-au constatat depășiri ale limitelor legale privind expunerea la aceste câmpuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Grama Ioana spune

    Sunt complet impotriva antenelor 5 G!!!!Vrem sa mai traim sa ne crestem copilasii!!!!

  2. Leo Taxil spune

    Asemenea petiții pot face doar cei care au fost corijenți la fizică, chimie și matematică în școala generală (pentru că e greu de crezut că au urmat vreun liceu), și care fac confuzie între radiațiile ionizante și undele electromagnetice.

  3. Mihai spune

    Petrica, ești la fel de toxic precum vaccinul..

    Baron de Neamț, si mie mi-e greu sa cred ca sunt oameni fara creier între urechi..e greu sa fii in viața și sa ai creierul mort.

  4. Petrica spune

    De abia astept vaccinul obligatoriu pentru toata lumea!

  5. Baron de neamt spune

    Văleu! A venit anticristu! Cipuri!
    Complicat… Mi-e greu sa cred ca o persoana cu creier intre urechi înghite gunoiul ăsta de poveste cu nocivitatea 5g. Poate ar trebui sa ne amintim de video killed the radio star, poate ar trebui sa ne amintim de atitudinea cultelor religioase la adresa radio și TV din trecut, etc.

    1. Bacosca Antoanela Iustina spune

      Mai Baroane…spor la vaccinat! Spor la hrana cu EU-ri! Spor la radiatie electromagnetica. Spor la implant cu cipuri in tot corpul (oricum le vei avea)….Striga sus si tare, poti sa te urci si pe blocuri chiar langa antenele 4 G, 5 G si parleste-ti putin sinapsele ca vei fi mai cool. Dupa aceea sa te vedem! Te asteptam sa ne arati cat de jmecher vei deveni. Fii tu exemplu pentru toti nemtenii, ca esti mare baron da Neamt! FORTA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate