Iulian a învins cancerul la o vârstă fragedă. Acum, micul său trup are nevoie de terapie pentru recuperarea mobilității (APEL UMANITAR)

0

ACTUALIZARE 27 martie 2023: Costurile terapiei pentru Iulian au fost achitate integral.

„Dăruind vei dobândi. Vei dobândi șansa de a simți bucurie, de a simți iubire, șansa de a sădi speranță în sufletul unui om, șansa de a dărui un zâmbet, șansa de a face ziua unui om mai bună. Mulțumim domnului Șerban Ciprian pentru dăruire. Plata terapiei pe un an întreg pentru micuțul Iulian, eroul din Dulcești care a învins cancerul, a fost achitată de dumnealui și colegii săi! Domnul Ciprian Șerban mereu ne-a susținut în activitățile noastre, plătind pentru bunicii noștri sau alți copii aflați în dificultate!”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Știrea inițială:

În articolul Un băiețel din Neamț are nevoie de ajutor urgent pentru a fi tratat în Turcia. Fii și tu parte din maratonul faptelor bune! publicat pe 15 iunie 2022 am relatat apelul emoționant făcut de familie și Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț pentru a strânge suma necesară ca micuțul Iulian din Dulcești, diagnosticat cu o formă gravă de cancer, să poată beneficia de un tratament în Turcia.

Acum, după mai bine de jumătate de an de la campania de strângere de fonduri, putem spune că micuțul Iulian a învins cancerul datorită solidarității oamenilor care au ajutat această familie să își vindece copilul. Din păcate, tratamentul agresiv împotriva cancerului vine cu efecte secundare. Unul dintre acestea este atrofia musculară provocată de șederea prelungită în pat. Deși Iulian a învins cancerul ca un erou, trupul său este încă foarte slăbit.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț revine, astfel, cu un nou apel umanitar pentru a strânge fondurile necesare terapiei de recuperare pentru ca Iulian să își recapete forța fizică și să poată merge, alerga și juca precum orice copil de vârsta lui.

Costul terapiei pe lună este de 1600 de lei, iar exercițiile trebuie efectuate timp de cel puțin un an sub supravegherea terapeutului. Suma necesară se ridică la aproximativ 4000 de euro. De asemenea, e nevoie de resurse și pentru o alimentație corespunzătoare.

Când l-am cunoscut pe Alexandru-Iulian, un copil operat de tumoră cerebrală (neuroblastom) era un copil trist, se vedea suferința pe chipul său și al părinților. Am avut multe nopți și zile în care ochii aceia mi-au rămas atârnați de suflet. Împreună cu voi, toți cei care ați sărit în ajutorul micuțului, am reușit să ajungă la spitalul „Memorial” Istanbul în care intrat în remisie. Boala a stagnat după curele de chimioterapie și radioterapie. O lupta crâncenă cu cancerul, dar care a fost învins. Copiii bolnavi de cancer sunt țintuiți într-un pat, luni sau poate ani, își trăiesc viață între analize și proceduri. Eu știu cum este. Din păcate, unii dintre micuți pierd lupta. Își iau aripile de îngeri, sătui de dureri, și pleacă spre cer. De asta eu am făcut o misiune din a le fi de ajutor acestor copii.

Vă chem alături de mine pentru a susține campania „Iulian trebuie să meargă” prin intermediul căreia va ști că mii de oameni se gândesc la el și îl vom ajută până la capăt! Vă chem să donați orice sumă vă puteți permite și să nu-l abandonăm tocmai acum pe Iulian.

Terapia pe lună, toate procedurile pentru recuperarea echilibrului, pentru a putea deveni un copil sănătos cu adevărat ne costă 1600 lei. Minim, trebuie o recuperare de un an de zile. Plus o alimentație adecvată, el încă fiind slăbit după atâția ani de durere și suferință. În înfruntarea asta nedreaptă, copiii au nevoie de aliați, iar donațiile și mesajele voastre le vor face lupta puțin mai ușoară.

Grație donației voastre, vom ști că toată munca de până acum, toată lupta această nu a fost în zadar, că Iulian va fi un copil care merge la școală, un copil care poate visa, poate avea o viață normală. În loc de branule pe care le-a purtat ca un erou atâta timp, să-i dăm șansa să poată fi un copil care să alerge, să vorbească, să se bucure de copilărie. Știu că putem! Vă mulțumesc! Fără voi nu aș putea reuși nimic.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „Iulian trebuie să meargă”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate