(IMAGINI) Gospodărie înghițită de flăcări! Prefectul de Neamț a mobilizat autoritățile pentru oferi familiei un acoperiș deasupra capului

0
foto: ISU NEAMȚ

Pe 15 martie, prin apel la 112, la ora 14:18, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Șoimărești din comuna Drăgănești.

Flăcările care s-au extins de la vegetația uscată au distrus în totalitate o locuință, lăsând în drum o familie.

Proprietara locuinței, în vârstă de 63 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

Atât femeia, cât și soțul său, de 64 de ani, au rămas sub cerul liber.

Astăzi, 17 martie, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a fost la fața locului pentru a vedea cât de gravă este situația și cum pot fi sprijiniți acești oameni care trec printr-o adevărată dramă după o viață de muncă. Flăcările le-au înghițit toată agoniseala.

Imaginile sunt dezolante, dar autoritățile s-au mobilizat și vor face tot posibilul să sprijine această familie pentru a putea locui în condiții normale. Deși n-au putut să își salveze căsuța din flăcări, cei doi s-au asigurat în primul rând că animalele din bătătură scapă cu viață.

Mai jos puteți citi mărturia prefectului de Neamț, vizibil impresionat de acest caz de la noi din județ, suprapus peste drama refugiaților ucraineni care în aceste zile, la fel, și-au lăsat casele în urmă, neștiind dacă le vor mai găsi la locul lor când se vor întoarce. Adrian Niță a promis încă de ieri că va vizita această familie și a făcut un apel la bunătatea nemțenilor să nu uite nici de cei năpăstuiți de lângă noi.

„Fac apel, dacă în perioada aceasta tot privim în suflete și înțelegem drama ucrainenilor, să nu uităm nici de semenii noștri de aici. Putem identifica printre ei oameni care au nevoie de ajutorul nostru. E bine să privim în sufletele noastre și să ne redescoperim bunătatea.”, a spus Adrian Niță într-un interviu acordat ieri publicației noastre – click aici.

Citiți și: O familie din Neamț a rămas sub cerul liber după ce casa a fost devastată de un incendiu (FOTO)

Lumea e plină de oameni greu încercați! Nu trebuie privit peste graniță pentru a vedea adevărate drame!

Doi oameni, de 63 și 64 de ani, gospodari, au văzut cum toată sudoarea muncii lor s-a dus de pe fața pământului. Am fost în locul unde s-a petrecut pârjolul și m-am îngrozit! Am văzut câtă nevoie de ajutor au aceste două suflete rămase pe drumuri.

E greu de explicat în cuvinte ce au simțiți în timpul dezlănțuirii focului, căci în timp ce ajutau pompierii să stingă incendiul din vecinătate, flăcările, din cauza vântului, s-au extins până la locuința lor și a distrus-o complet.

I-am găsit plângând, amărâți, dar convinși că această încercare pe care le-a dat-o Dumnezeu nu e menită decât să îi facă mai puternici. M-am bucurat să aflu că s-au grăbit să își salveze animalele din bătătură – un cal, o văcuță și o vițică, caprele și câteva păsări, pe care le-au îngrijit de-a lungul timpului foarte bine.
Sunt niște oameni simpli, care deși au fost loviți de soartă nu au încetat să iubească vietățile care le ușurează viața.

Am dat dispoziție celor de la Primărie ca mâine să pregătească curtea unde au rămas ruinele casei arse, astfel încât să putem amplasa acolo două construcții de tip container pentru locuit.

Am dispus celor de la AJPIS ca în regim de urgență să efectueze o anchetă socială pentru a putea solicita bani de la Guvern, sub formă de ajutor de la Fondul de Rezervă al Statului. De asemenea, am solicitat celor de la ocolul silvic din zonă să îi ajute cu lemne de foc.

Am mai dispus ca mâine dimineață, un reprezentant al Primăriei să îl însoțească pe păgubit la sediul DELGAZ GRID, pentru a rezolva problema reconectării gospodăriei la rețeaua electrică.

M-am asigurat că Primăria se va îngriji ca animalele rămase în aceasta gospodărie să nu sufere din lipsa furajelor. Am luat legătura cu cei de la Crucea Roșie și cu preotul paroh pentru a se implica în ajutorarea acestor oameni.

Dramele se petrec sub ochii noștri! Trebuie doar să ne facem timp să le vedem și, cât ne putem permite, să intervenim pentru diminuarea lor! Voi face tot posibilul să îi ajut pe cei doi oameni rămași pe drumuri să își mai aline din durerea care i-a copleșit! Ai, Doamne,  grijă, de toată lumea!

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate