Foarte multe incendii in Neamt

0

Incendiu în municipiul Roman

(11.02.2012)

La ora 04.45, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu  4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi de pe strada Panait Donici din municipiul Roman.

Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă aruncată neglijent. Pompierii militari au ajuns la locul intervenţiei în doar 4 minute de la primirea apelului şi au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte 7 tomberoane aflate în zonă. A ars un tomberon din material plastic şi deşeurile aflate în interior.


Incendiu în comuna Pângăraţi

(11.02.2012)

La ora 12.26, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria locuinţei lui Ioan B., din satul Pângărăcior, comuna Pângăraţi.

Incendiul a fost cauzat de mijlocul de încălzire supraîncălzit (proprietarul a supraîncălzit soba cu acumulare de căldură provocând aprinderea peretelui din bârnă de lemn). Au ars circa 5 metri pătraţi din perete.

Incendiu în comuna Tarcău

(11.02.2012)

La ora 17.42, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe (aparţinând lui Ioan I.) din localitatea Tarcău.

Incendiul a fost cauzat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile (proprietarul a făcut focul în şemineu dar amplasarea acestuia în apropierea elementelor de construcţie a dus la aprinderea acestora). Incendiul a deteriorat tavanul încăperii pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. La intervenţie a participat şi SPSU Forestar cu o autospecială.

Incendiu în oraşul Târgu Neamţ

(12.02.2012)

La ora 02.05, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au fost alertaţi şi au intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui nou incendiu izbucnit  la groapa de gunoi a oraşului Târgu Neamţ.

Pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate pentru stingerea incendiului în care au ars 25 de metri cubi de deşeuri menajere.

Incendiu în comuna Alexandru cel Bun

(11.02.2012)

La ora 22.25, salvatorii pietreni au fost alertaţi şi s-au deplasat în satul Agârcia, comuna Alexandru cel Bun, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul locuinţei lui Gheorghe M.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Flăcările au distrus circa 80 de metri pătraţi din acoperiş (construit din draniţă, tablă şi azbest) şi circa 10 metri pătraţi dintr-un perete construit din bârnă de lemn (locuinţa, construită din bârne de lemn, s-a deteriorat în proporţie de 75%). La intervenţie a participat şi SVSU Alexandru cel Bun.

Pe  timpul intervenţiei, pompierii militari au găsit sub o saltea din locuinţă suma de 1000 RON care a fost predată proprietarului, în prezenţa organelor de poliţie aflate la faţa locului.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(12.02.2012)

La ora 12.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ au fost alertaţi şi au intervenit cu 14 subofiţeri, o autospecială şi ambulanţa SMURD ca urmare a producerii unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe (aparţinând lui Ciprian P.) situată pe strada Uranus din municipiul Piatra Neamţ.

Salvatorii au descoperit în interiorul locuinţei (în apropierea uşii de la intrare) o persoană (Silvia C., 86 de ani) aflată în stop cardio respirator şi cu arsuri de gradul II – I la nivelul feţei şi a mâinilor. Paramedicii au început imediat protocolul  de resuscitare cardio pulmonară a victimei. Din păcate, în jurul orei 13.25 paramedicii au încetat manevrele de resuscitare, medicul prezent la faţa locului declarând-o decedată.

Incendiul a fost cauzat de un fotoliu din materiale textile lipit de soba de teracotă supraîncălzită. Au ars: un fotoliu (material textil), o comodă (parţial), un televizor, hârtii aflate pe comodă, ½ mp parchet din lemn. S-au deteriorat: 4 ferestre, 3 geamuri (glazvant), 3 tablouri, cărţi din bibliotecă, zugrăveala din dormitor şi living.

Incendiu în comuna Pânceşti

(12.02.2012)

La ora 12.37, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială ca urmare a producerii unui incendiu la locuinţa lui Constantin P. (63 de ani) din satul Tălpălăi, comuna Pânceşti.

În apel era sesizat faptul că incendiul era lichidat dar în interiorul locuinţei s-ar afla proprietarul. Ajunşi la faţa locului pompierii militari au constatat că proprietarul era decedat într-o încăpere alăturată faţă de cea în care se manifestase incendiul. În camera afectată de incendiu mai existau câteva mici focare (jar nestins) în zona patului. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii militari au constatat că, cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de jarul aruncat în zona unui pat de către proprietar, cunoscut cu afecţiuni psihice.

Au ars elemente de mobilier, un pat (1/3) şi lenjeria de pe acesta şi tablourile de pe perete.

Incendiu în comuna Tămăşeni

(12.02.2012)

La ora 14.43, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe (aparţinând lui Dumitru C.) din localitatea Tămăşeni.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Au ars circa 2 metri pătraţi din acoperişul locuinţei (construit din asterială lemn şi învelitoare din tablă).

Incendiu în comuna Dagâţa

(12.02.2012)

Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat la ora 21.49 şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul locuinţei lui Petrea U., din satul Mănăstirea, comuna Dagâţa.

Incendiul a fost cauzat de jarul căzut din soba cu acumulare de căldură. Au ars 30 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei (construit din asterială lemn şi învelitoare tablă), elemente de mobilier, elemente de tâmplărie dintr-o cameră şi aparatură electrocasnică (aspirator, maşină de spălat).

Incendiu în comuna Grinţieş

(13.02.2012)

La ora 05.30, Garda nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului a fost alertată şi a intervenit cu un echipaj şi o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria locuinţei lui Emil G. din localitatea Grinţieş.

Incendiul a fost cauzat de soba din cărămidă neizolată termic corespunzător. Au ars 4 metri pătraţi dintr-un perete exterior al locuinţei (construit din bârnă lemn). La intervenţie a participat şi SVSU Grinţieş cu 2 voluntari.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, prin specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire, recomandă cetăţenilor să acorde o mare atenţie măsurilor de prevenire a producerii incendiilor la gospodării şi locuinţe. Pentru asigurarea confortului termic în locuinţe, se utilizează mijloacele de încălzire pe care le au la dispoziţie însă, în unele situaţii, exploatarea acestor mijloace se face necorespunzător, consecinţa reprezentând-o creşterea numărului de incendii. Unele incendii sunt soldate cu pagube materiale însemnate dar, din nefericire, se produc şi incendii al căror tribut este plătit cu vieţi omeneşti, aşa cum s-a întâmplat în judeţul nostru în ultimele 48 de ore.

Cele 8 incendii izbucnite la gospodăriile populaţiei în ultimele două zile au avut drept cauze de producere sistemele de încălzire neizolate corespunzător, defecte, amplasate necorespunzător sau nesupravegheate. Grav este faptul că două dintre aceste incendii au fost soldate şi cu victime omeneşti.

Regulile de prevenire a incendiilor cauzate de mijloacele de încălzire utilizate în sezonul rece vizează exploatarea în condiţii corespunzătoare şi fără defecţiuni a mijloacelor de încălzire centrale şi locale. Este de datoria fiecărui cetăţean să manifeste preocupare pentru curăţarea sobelor, pentru izolarea termică faţă de orice material combustibil din construcţia locuinţei care s-ar putea aprinde în contact cu soba, să nu amplaseze materiale combustibile (textile, lemnoase, hârtie etc) în imediata apropiere a sobelor, să nu lase sobele nesupravegheate sau cu portiţa de acces deschisă, să nu lase nesupravegheate persoanele cu afecţiuni medicale sau copiii în încăperile în care există sobe în stare de funcţionare.

Sunt reguli simple, elementare, dar care uneori pot face diferenţa între viaţă şi moarte!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate