Atenționare hidrologică – posibile inundații pe fondul ploilor abundente

0

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate: Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 20.05.2024 ora 17:20 – 20.05.2024 ora 24:00

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin amonte S.H. Dorna Arini și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dorna-Arini – amonte S.H. Straja, Moldova – bazin amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpulung Moldovenesc – amonte S.H. Tupilați.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin amonte S.H. Dorna Arini și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dorna-Arini – amonte S.H. Straja, Moldova – bazin amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpulung Moldovenesc – amonte S.H. Tupilați, județele: Suceava, Neamț și Iași.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin amonte S.H. Dorna Arini.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate