„Fix pârț”: Misterul dispariției monolitului de la Bâtca Doamnei a luat sfârșit după un an (DOCUMENT)

2

Pe 27 noiembrie 2020 am fost pe Bâtca Doamnei – Piatra-Neamț și am scris despre faptul că în acea zonă, în vecinătatea vechii cetăți dacice Petrodava, a apărut un obiect metalic, pe care presa internațională l-a numit „monolit metalic”. Click aici pentru detalii.

Forma neobișnuită a acestuia seamănă izbitor cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA. 

Ambele construcții au fost amplasate fără autorizație, au fost realizate din metal și au o formă de prismă triunghiulară. N-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre.

Lăsând teoriile conspirației la o parte, este evident că sunt construcții realizate de om. Iată, însă, că mediatizarea acestora a făcut ca ambele obiecte să dispară la fel de misterios cum au apărut. Nu știm dacă este vorba de vandalizare sau obiectele au fost retrase chiar de către creatorii acestora, încă necunoscuți.

Autoritățile din SUA au precizat că monolitul din deșertul Utah a dispărut misterios pe 27 noiembrie 2020, precizează CNN. Imagini aici.

anul 2020, Bâtca Doamnei

Pe 1 decembrie 2020, și noi am constatat că monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei – Piatra-Neamț era de negăsit.

Știrea a făcut înconjorul planetei, însă, la Piatra-Neamț, fiind vorba de o învecinare cu un sit arheologic, s-a dispus o anchetă pentru a lămuri cine a pus și cine a sustras monolitul care a pus pe jar o lume întreagă.

Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume. Mai întâi în Utah și apoi la Piatra Neamț. Sunt onorat că au ales orașul nostru. Aș fi apreciat mai mult gestul lor îndrăzneț dacă ar fi respectat regulile și ar fi urmat pașii legali pentru obținerea autorizației de construire. Vom încerca să lămurim situația juridică a monolitului și să îi descoperim pe neobrăzați. Vom fi totuși toleranți cu ei dacă noul obiectiv va atrage mai mulți turiști. Dincolo de teoriile conspirației care pot fi tentante, aș vrea să vedem această întâmplare ca pe o dovadă în plus că orașul nostru este special. Pentru pământeni și (poate) nu numai.”, scria în acele zile primarul Andrei Carabelea, pe pagina sa de Facebook.

La un an de la cele petrecute în noiembrie-decembrie 2020, Sindicatul Politistilor din România „Diamantul” Oficial a prezentat pe pagina de socializare procesul verbal al anchetei făcute de polițiști.

Concluzia: Clasare și „o glumă, de prost gust, coborâtă la nivelul cel mai de jos al grotescului. Nu i-am dat importanța cuvenită întrucât, din fotografii, am realizat că amplasamentul este undeva la aproximativ 400 m față de zona cu vestigii arheologice, pe o terasă unde se poate parca mașina.”

Postarea sindicatului oferă și câteva explicații suplimentare, atașate procesului verbal – întreaga postare aici – click:

„Iaca se face un an deja de când presa de can-can și cam tot ce avem pe palierul ”paranormal/SF/masturbare intelectuală (vorba lui Eminescu)” făcea senzație cu un monolit apărut așa, ca din senin, în Utah-SUA. Și ca orice ”senzațional” care se respectă, brusc aflarăm că misteriosul obiect a dispărut, cam tot așa cum apăruse. Din nou, știri și povești (…)

Indivizi conectați la lectura de gen susțin că a poposit printr-un canal de comunicare tip Vortex și… câte și mai câte! S-a format o imensă coloană de gură-cască, într-o mișcare de dute-vino până spre vârful dealului ca să vadă minunea, să posteze poze, filmulețe, să-și dea cu părerea…

Într-un gest de oarecare sobrietate, presa locală nici nu a băgat în seamă acest ”fenomen”, cu excepția unei redacții care a ales totuși să posteze un filmuleț în care arăta că ”monolitul” nostru este – nici mai mult, nici mai puțin – un stâlp din tablă, sudat la colțuri și decorat în onduleuri de flex… într-un cuvânt, o glumă proastă și nimic mai mult! ”Minunea” a ținut să rămână în micuțul orășel doar trei zile, după care – la fel ca în Utah, că nu suntem cu nimic mai prejos decât americanii – a dispărut!

(…)S-a simțit nevoit să trimită o nouă echipă care, nu a făcut decât să se joace de-a poliția, îmbrâcând sobru o investigație, cu identificarea celor mai apropiate curți și a celor câteva camere de supraveghere de pe posibile căi de acces. Fix pârț, dar suficient cât să îngroape în clasare o b…nă de presă, care a trezit vigilența conducerii IPJ… și pentru care au trebuit scoși din producție trei ofițeri de județ și un criminalist.”

FOTO Proces Verbal: Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. yani spune

    cred ca prin zona am vazut o caruta cu doi cetateni care strigau …fier vechi , fier vechi…….

  2. Adrian D. spune

    Lăsați monolitul, ia ziceți domnilor polițisti, câte ore de pregătire fizică ați făcut în ultimii ani? 😏

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate