Altă ciudățenie a anului 2020. Monolit metalic, apărut în mod misterios pe platoul de la Bâtca Doamnei

1
Bâtca Doamnei, Neamț
Monolitul din Utah/ Patrick A. Mackie

În cursul zilei de astăzi ne-am deplasat pe platoul de la Bâtca Doamnei din vecinătatea sitului arheologic al vechii cetăți dacice Petrodava.

În acea zonă a apărut o structură metalică, pe care unii o numesc monolit. Obiectul are înălțimea de aproximativ 3-4 m și este înfipt în pământ. Pare gol în interior.

Replică a monolitului din Odiseea Spațială / Amandine Brige

Forma neobișnuită a acestuia seamănă izbitor cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris zilele trecute că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA. Publicația The Guardian precizează că obiectul din deșertul Utah a fost identificat de un pilot de elicopter. Monolitul din Utah are o înălțime de 2.9 m și pare să fi fost amplasat în perioada 2015-2016. Originea acestuia nu este cunoscută.

Primul gând al celor care au identificat obiectul din deșert a fost trimiterea la monolitul care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke. N-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke acești monoliți erau mașinării construite de civilizații extraterestre.

Spre deosebire de monolitul din Odiseea Spațială, cu o formă mai plată, cel descoperit în Utah, ca și cel de la Bâtca Doamnei, are o formă de prismă triunghiulară.

Imagini de pe Bâtca Doamnei:

UPDATE:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Fabyo spune

    Am vizionat filmuletul postata si fara sa fiu un specialist in prelucrarea metalelor am constata ca sudura vizibila este executa de un neprofesionist,la fel si polizarea, urmelor de slefuire cu flexul. Totul este o facatura, pentru a atrange turisti in zona. O facatura ordinara nereusita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate