După cel din Utah, și monolitul metalic din România (Bâtca Doamnei) a dispărut în mod misterios

4

Pe 27 noiembrie am fost pe Bâtca Doamnei – Piatra-Neamț și am scris despre faptul că în acea zonă, în vecinătatea vechii cetăți dacice Petrodava, a apărut un obiect metalic, pe care presa internațională l-a numit „monolit metalic”. Click aici pentru detalii.

Forma neobișnuită a acestuia seamănă izbitor cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris zilele trecute că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA. 

Ambele construcții au fost amplasate fără autorizație în zone protejate, au fost realizate din metal și au o formă de prismă triunghiulară.

Originea acestora nu este cunoscută până la această oră. Deși denumirea de „monolit metalic” este controversată (un monolit constă dintr-o singură piatră sau stâncă masivă), aceasta s-a popularizat ca urmare a monolitului care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke. N-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke acești monoliți erau mașinării construite de civilizații extraterestre.

Lăsând teoriile conspirației la o parte, este evident că sunt construcții realizate de om. Iată, însă, că mediatizarea acestora a făcut ca ambele obiecte să dispară la fel de misterios cum au apărut. Nu știm dacă este vorba de vandalizare sau obiectele au fost retrase chiar de către creatorii acestora încă necunoscuți.

Autoritățile din SUA au precizat că monolitul din deșertul Utah a dispărut misterios pe 27 noiembrie, precizează CNN. Imagini aici.

Astăzi, 1 decembrie, și noi am constatat că monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei – Piatra-Neamț este de negăsit.

Bâtca Doamnei, Neamț – 27 noiembrie 2020
Bâtca Doamnei, Neamț – 1 Decembrie 2020

DISPĂRUT. Zona în care se afla monolitul pe Bâtca Doamnei, astăzi, 1 decembrie:

Zona în care se afla monolitul pe Bâtca Doamnei, pe 27 noiembrie:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Andrada Zaharia spune

  De pe 30 noiembrie seara nu mai era, am fost acolo pe la 7jum-8 și nu mai era

 2. Paula Eubanks Major spune

  Is this made of the same material as the one in the U.S. are they the same size? Did they appear and disappear at the same time?
  Do they admit radiation?
  So much needs to be answered.

 3. Marius spune

  Poate a trecut cineva care cauta”aragaze si frigidere cumparam” si pe la Neamt si prin Utah si le a luat. Nici monolitii astia nu sunt ceea ce par a fi. Cine stie cat costa la remat kg de monolit

 4. janel iosub spune

  gata e la fer vechi ca avem profesionisti in zona

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate